Μέσω του προφίλ της στο Instagram απαντά στις σε βάρος της καταγγελίες η 30χρονη, η οποία κατηγορείται ότι είχε μετατρέψει το σπίτι της σε κέντρο αισθητικής κάνοντας παράνομα μπότοξ και υαλουρονικά.
Η 30χρονη γράφει: «Δούλευα καλύτερα από γιατρό και από προσοχή και από καθαριότητα τα πάντα, που θα πουν ότι έβαζα επικίνδυνα σκευάσματα για να πουλήσουν δημοσιότητα (…) Λοιπόν δείτε όσες κοπέλες με ξέρετε τι γράφουν για μένα, ό,τι υλικά είχα είναι ακριβώς τα ίδια υλικά που βάζουν και γιατροί με τα καρτελάκια τους μέσα σφραγισμένα».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 30χρονη -μητέρα τριών παιδιών- μετέτρεψε το σπίτι της στο Κερατσίνι σε επαγγελματικό χώρο, δηλαδή σε κέντρο αισθητικής. Όταν περιήλθε η πληροφορία στην Οικονομική Αστυνομία, ξεκίνησε έρευνα.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήρθαν σε επαφή και με τον ιατρικό σύλλογο από τον οποίο ενημερώθηκαν ότι μόνο γιατροί (και δη συγκεκριμένων ειδικοτήτων-πλαστικοί χειρουργοί και νευρολόγοι) έχουν δικαίωμα να κάνουν τέτοιου είδους ιατρικές επεμβάσεις.
Πώς έβρισκε πελάτες
Η 30χρονη «αλίευε» πελάτες και πελάτισσες μέσω των social media αλλά και από στόμα σε στόμα. Ενδεικτικό είναι ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι της πλήθος επαγγελματικών καρτών. Επίσης, βρέθηκαν κάρτες με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης σε περίπτωση ενοχλήσεων/πρηξιμάτων.
Στον λογαριασμό του κέντρου αισθητικής στο Instagram οι ακόλουθοι ξεπερνούν τους 10.000.
Σημειώνεται ότι η 30χρονη δεν ήταν γιατρός ούτε είχε κάποια συναφή ειδικότητα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε διαβάσει ένα εγχειρίδιο και είχε ακούσει «συμβουλές» από κάποιους. Με αυτά τα «εφόδια» έκανε μπότοξ σε πελάτες και πελάτισσές της. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υποδυόταν τη γιατρό, ωστόσο, παρέλειπε να αναφέρει στις πελάτισσές της ότι δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις γι’ αυτό που κάνει, το οποίο μπορούν να το πράξουν νόμιμα μόνο γιατροί (γι’ αυτό και κατηγορείται για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος).
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε εταιρία εμπορίας αναλωσίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία προμηθευόταν και διέθετε στην αγορά μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις.
Η έρευνα της ΕΛΑΣ
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 32χρονος, ιδιοκτήτης της εταιρίας, προμηθεύονταν από χώρες τους εξωτερικού τα εν λόγω σκευάσματα, που σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. δεν θεωρούνται ασφαλή, και ο 42χρονος, υπάλληλος στην εταιρία, ήταν επιφορτισμένος με την περαιτέρω διακίνηση των σκευασμάτων στους πελάτες.
Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 106 σκευάσματα ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό, μπότοξ κλπ), όχημα, κινητό, πλήθος διαφημιστικών καρτών και καρτών με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης παρενεργειών, ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος της 30χρονης θα υποβληθεί αρμοδίως.
ieidiseis.gr
PEXELS / ΑΡΧΕΙΟ
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις