Ο Τζάστιν Τριντό βρισκόταν στην Τζαμάικα για οικογενειακές διακοπές.

Το αεροσκάφος του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες βλάβη. Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Τζαμάικα.

Οι Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσαν την Παρασκευή ότι αναγκάστηκαν να στείλουν ένα δεύτερο αεροσκάφος μαζί με ομάδα επισκευής για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο Τζάστιν Τριντό βρισκόταν στο νησί της Καραϊβικής για οικογενειακές διακοπές.

Ο Καναδός πρωθυπουργός, ο οποίος ταξίδεψε με στρατιωτικό αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας, πέταξε στην Τζαμάικα στις 26 Δεκεμβρίου. Το πρόβλημα στο αεροσκάφος ανακαλύφθηκε στις 2 Ιανουαρίου, αναφέρει το CBC News.

Μια μέρα αργότερα, το δεύτερο αεροπλάνο μετέφερε μια ομάδα συντήρησης για να επισκευάσει το πρώτο, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό εκπρόσωπος του τμήματος άμυνας του Καναδά ενώ ο Τριντό επέστρεψε στις 4 Ιανουαρίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Και τα δύο αεροπλάνα ήταν αεροσκάφη CC-144 Challenger, σχετικά νέα αποκτήματα από τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Τριντό ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη περιπέτεια που είχε με το αεροσκάφος του. Τον Σεπτέμβριο, η αναχώρησή του από το Δελχί μετά από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 καθυστέρησε αφού το αεροπλάνο του αντιμετώπισε ένα απροσδιόριστο μηχανικό πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για επανεκλογή του το 2019, ένα λεωφορείο που μετέφερε δημοσιογράφους συγκρούστηκε με το φτερό ενός αεροσκάφους που ναυλώθηκε από το Φιλελεύθερο κόμμα του Τριντό. Αργότερα. πάλι το 2019, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα εφεδρικό αεροπλάνο για να παρακολουθήσει σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αφού το κύριο αεροσκάφος είχε πρόβλημα μετά από ατύχημα.

Μετά ανακαλύφθηκε ωστόσο, ότι είχε πρόβλημα και το εφεδρικό αεροσκάφος και ο πρωθυπουργός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ένα τρίτο για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις