⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Πιέζω για να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζας και να υπάρξει «παύση» των βομβαρδισμών και των μαχών, σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της επικράτειάς του την 7η Οκτωβρίου, είναι «υπερβολική», έκρινε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Θεωρώ, όπως γνωρίζετε, ότι η ανταπόδοση στη Γάζα, στη Λωρίδα της Γάζας, είναι υπερβολική», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε χθες Πέμπτη τους βομβαρδισμούς του στη Ράφα, παρά την προειδοποίηση του ιστορικού συμμάχου του, των ΗΠΑ, πως επαπειλείται «καταστροφή» στην πόλη αυτή, στο νότιο άκρο του θυλάκου, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχει καταφύγει ο μισός και πλέον πληθυσμός του (1,3 εκατ. άνθρωποι) για να σωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές και τις μάχες.

«Πιέζω πολύ δυνατά, πάρα πολύ δυνατά, για να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας» και να υπάρξει «παύση» των βομβαρδισμών και των μαχών, είπε ακόμη ο κ. Μπάιντεν.

Ο μικρός παλαιστινιακός θύλακος αντιμετωπίζει «εφιαλτική» ανθρωπιστική κατάσταση, τονίζει ο ΟΗΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις