«Δεν δίνουμε e-mails πολιτών» λέει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο «αδειάζει» την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Άδειασμα» στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Νίκη Κεραμέως.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Με αυτόν τον τρόπο το ΥΠΕΣ «απαντά» στο ζήτημα που επί τρεις ημέρες κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο, σχετικά με την πιθανή διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων της διασποράς από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πήρε θέση το βράδυ της Κυριακής για να πει, μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Θανάσης Μπαλέρμα ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Πρόκειται για μία απάντηση η οποία δεν καλύπτει την κατηγορία που διατυπώθηκε ότι τα e-mails πάρθηκαν λόγω της εγγραφής στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο.

Η τοποθέτηση του Υπουργείου έρχεται λίγες ώρες αφού η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι «όταν πολιτεύεται κανείς έχει το δικαίωμα να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσει τους εκλογικούς καταλόγους. Οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν όλα τα στοιχεία αλλά έχουν τα ονόματα των ανθρώπων».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις