Η έκθεση εξέτασε δύο βασικά ερωτήματα, εάν το Ισραήλ παραβίασε το διεθνές δίκαιο και εάν περιορίζει την ανθρωπιστική βοήθεια
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι σε εμπόλεμες ζώνες είναι δύσκολη η αξιολόγηση μεμονωμένων περιστατικών ή η εξαγωγή εμπεριστατωμένων συμπερασμάτων.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι έχει λάβει αναφορές από αρκετές αξιόπιστες πηγές – τόσο από υπηρεσίες του ΟΗΕ όσο και από μη κυβερνητικές οργανώσεις – για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. «Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά που εγείρουν σοβαρές ανησυχίες», υπογραμμίζεται στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής οπλικών συστημάτων του Ισραήλ, «εύλογα εκτιμά κανείς ότι αμυντικός εξοπλισμός που υπόκειται στο NSM-20 (Μνημόνιο Εθνικής Ασφαλείας) χρησιμοποιήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την 7η Οκτωβρίου σε περιστάσεις που δεν συνάδουν με όσα προβλέπει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο ή με τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν καθιερωθεί για τον μετριασμό της ζημιάς σε βάρος αμάχων», αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρμεντ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις