Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον τομέα των ελληνο-τουρκικών μπίζνες, σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αγκυρα. Δύο πρόσωπα, τα οποία φέρονται να έχουν άμεσα πρόσβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, θα είναι επικεφαλής του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Ως γνωστόν, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, «αυτό που ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες ήταν η υπογραφή συμφωνιών για τη διαχείριση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών, όπως στον τομέα της υγείας και των ιατρικών επιστημών, και την ίδρυση Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου».

Κατά την ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος», από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, προβλέπεται να είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και από τουρκικής ο μεγαλοκατασκευαστής, ο Αντνάν Πολάτ.Η δημιουργία αυτού του Συμβουλίου φαίνεται πως είχε συμφωνηθεί στις επαφές που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομικά θέματα, Κώστας Φραγκογιάννης, με τον Τούρκο ομόλογό του, τους προηγούμενους μήνες.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Πολάτ θεωρείται μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου, για μια τριετία ήταν πρόεδρος της om;adaw, Γαλατασαράι, είναι στενός φίλος του Ερντογάν, και η κόρη του είχε παντρευτεί Ελληνα επιχειρηματία.Ο εφοπλιστής, Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος θεωρείται πολύ κοντά στο μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα στην οικογένεια Μητσοτάκη, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, πήρε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ενα «ντηλ», το οποίο πάντως έχει συγκεντρώσει αρκετά ερωτηματικά.
Να σημειωθεί πως οι Προκοπίου έχουν μπει στο στόχαστρο των Ουκρανών, των Αρχών του Κιέβου, και μερίδας μεγάλων Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης για τις μεταφορές ρωσικών ενεργειακών πόρων.

neostrategy.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις