Μαζί του συνελήφθη και ιδιώτης που εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση σε καφέ της Λ. Καβάλας στην Αττική,  ο Ι.Β κάτοικος Αττικής,  άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια,  αφού προφασιζόμενος υψηλές γνωριμίες με κρατικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ,  κατόρθωνε να αποσπά χρήματα από ιδιώτες,  για… έκδοση αδειών οπλοκατοχής & οπλοφορίας.

 

Amazon.com : Umarex GLOCK 17 Blowback .177 Caliber BB Gun Air Pistol, Gen3 : Sports & Outdoors

Συγκεκριμένα με μεθοδικότητα κατόρθωσε να αποσπάσει ποσό άνω των 70.000€ από τρία  άτομα σε περιοχή της Μαγνησίας, και «ετοίμαζε» να κάνει το ίδιο σε ακόμη ένα, αναφερόμενος σε υψηλές “γνωριμίες” με υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και αστυνομικούς υπαλλήλους,  καθώς και με εμπόρους όπλων της Αττικής. Δεν δίσταζε μάλιστα εμπρός τους να τηλεφωνεί στις “γνωριμίες” του,  και να ζητά άμεση προτεραιότητα στην εκτέλεση της έκδοσης αδειών που ζητούσε.

 

Όταν τα άτομα αυτά αντιλήφθηκαν ότι ίσως κάτι δεν πήγαινε καλά,  απευθύνθηκαν αρχικά σε ιδιώτη ειδικό,  ο οποίος αφού πήρε όλο το ιστορικό, αξιολόγησε την κατάσταση, μεθόδευσε τη συνέχειά της,  και τους κατεύθυνε στη Δ.Ο.Α.

 

Με την καθοδήγηση των έμπειρων αξιωματικών  της Δ.Ο.Α, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 1.800€ και ορίστηκε συνάντηση στο Coffee της Λ. Καβάλας, σήμερα στις 16.00’ . Μόλις ο Ι.Β μπήκε στο Coffee και παρέλαβε τα 1.800 προσημειωμένα ευρώ για την έκδοση ακόμη μίας άδειας οπλοκατοχής-οπλοφορίας, παρενέβησαν αστυνομικοί της Δ.Ο.Α & του Τμήματος Εκβιαστών, και  τον συνέλαβαν. Κατά τη σύλληψή του ο Ι.Β αντιστάθηκε σθεναρά,  και διαπιστώθηκε πως οπλοφορούσε παράνομα με τροποποιημένο πιστόλι Replica.

Μαζί του συνελήφθη ακόμη ένας ιδιώτης, πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ, ο Ε.Θ. ο οποίος συνόδευε τον Ι.Β στην προκαθορισμένη συνάντηση.

Και οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α για προανάκριση  και διερεύνηση τυχόν και άλλων περιπτώσεων εξαπάτησης πολιτών, που έχουν διαπράξει.

 

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ιδιώτη και ενός 42χρονου πολιτικού υπαλλήλου που υπηρετεί σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ προχώρησαν τη Δευτέρα (20.5.2024) αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη και παράβαση των κανόνων περί όπλων και ναρκωτικών.

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 46χρονος, από το 2022 μέχρι και σήμερα, με το πρόσχημα μεσολάβησής του για έκδοση αδειών οπλοφορίας, αγοράς οικοπέδου και εύρεσης εργασίας, είχε αποσπάσει από τέσσερις ημεδαπούς συνολικά 110.500 ευρώ.

Παράλληλα, προφασιζόμενος διασυνδέσεις του με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, είχε ζητήσει 1.800 ευρώ από ένα από τα θύματα για την έκδοση άδειας οπλοφορίας.

Συνελήφθησαν μετά την παράδοση προσημειωμένου χρηματικού ποσού

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση όπου, κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού και μετά την παράδοση προσημειωμένου χρηματικού ποσού, συνελήφθησαν ο 46χρονος ιδιώτης καθώς και ο 42χρονος πολιτικός υπάλληλος, ως συνεργός του.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο 46χρονος ιδιώτης είχε εμπλοκή σε μία ακόμη υπόθεση απάτης, καταφέροντας να αποσπάσει από το θύμα 14.470 ευρώ για διευκόλυνση διαδικασιών μελλοντικής αγοράς και εκτελώνισης αυτοκινήτου.

Σε σωματικές έρευνες καθώς από τις έρευνες σε οικίες και όχημα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

πιστόλι (κρότου λάμψης) με 8 αβολίδωτα φυσίγγια,
περίστροφο,
3 σπαθιά «κατάνα»,

αστυνομικός φάρος,
μικροποσότητα κοκαΐνης,
2 ζυγαριές ακριβείας,
2 τρίφτες,
το προσημειωμένο ποσό των 1.800 ευρώ,
έγγραφα και αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων από τα θύματα,
συσκευή ανίχνευσης σημάτων ασύρματου δικτύου,
μαχαίρι,
ξύλινο ρόπαλο και
6 κινητά τηλέφωνα.
astynomia_syllipseis1

Στέφανος Παπαδόπουλος

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις