Μία έμμεση συγνώμη προς τους δεξιούς ψηφοφόρους για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο ζήτησε χθες στην συνέντευξη του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι ένα παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ στενοχωρήθηκε περισσότερο απ’ ότι στην κυβέρνηση είχαν εκτιμήσει. 

«Σίγουρα η Νέα Δημοκρατία υπέστη ζημιά πολιτική από αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ξέρετε, είμαι ένας άνθρωπος βαθιά συμπεριληπτικός. Πιστεύω πολύ στα ανθρώπινα δικαιώματα και πιστεύω στην ισότητα. Το πιστεύω βαθιά. Αυτός ήταν και ο λόγος που εισηγήθηκα αυτή την πρωτοβουλία.

Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι ίσως είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από αυτό το οποίο άντεχε το κόμμα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ότι “για ένα θέμα το οποίο τελικά, εν τοις πράγμασι, αφορούσε πολύ λίγους συμπολίτες μας, συζητούσαμε επί έναν μήνα ωσάν να μην υπήρχε τίποτα άλλο στην ειδησεογραφία. Και αυτό ενόχλησε κάποιους συμπολίτες μας.”

Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού έχει προφανώς την σημασία της σε μία στιγμή που ακόμα και τα στελέχη της ΝΔ αναρωτιούνται ποιο στίγμα θα δώσει στο κόμμα του ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό που έχει εξαγγείλει.

Πολλοί θεωρούσαν ότι θα στρίψει το τιμόνι προς τα δεξιότερα προκειμένου να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους που έχασε στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι τελικά ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να επιθυμεί να μην απομακρυνθεί από την κεντροδεξιά τάση του κόμματος του, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου η άποψη που κυρίαρχη είναι ότι το κεντροδεξιό κοινό είναι η μεγάλη δύναμη του πρωθυπουργού. 

Εκτός αυτού μία κίνηση προς τα δεξιά θα επιβεβαίωνε την άποψη Σαμάρα που ζητάει περισσότερο συντηρητικό πατριωτικό αφήγημα. Και κάτι τέτοιο προφανώς και δεν θέλει να το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς έτσι θα εμφανιστεί δέσμιος των απόψεων και των θέσεων του πρώην πρωθυπουργού.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε χθες για το μείγμα των αλλαγών που θα κάνει στην κυβέρνηση -αν δηλαδή θα είναι προς τα δεξιά ή προς το κέντρο-  ο πρωθυπουργός απάντησε: “Είναι μια συζήτηση η οποία πραγματικά δεν με αφορά καθόλου. Δεν είναι αυτό το ζήτημά μας, αν θα πάμε στο κέντρο ή αν θα πάμε δεξιά. Είναι αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αν θα υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε και γι’ αυτό θα λογοδοτήσουμε τελικά στον ελληνικό λαό μετά από τρία χρόνια, όταν θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.”

Με τα όσα είπε πάντως χθες ο πρωθυπουργός και με το έμμεσο mea culpa για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο φαίνεται οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εχει αποφασίσει να πατήσει πλέον στις δύο βάρκες. Και στο κεντροδεξιό κοινό και στους σκληρούς δεξιούς ψηφοφόρους.

Σε όλη αυτή την ιστορία παίζει φυσικά σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την στάση της ηγεσίας του κόμματος η οποία μέχρι σήμερα έχει επενδύσει στα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αρκετοί από αυτούς ήταν εξαφανισμένοι και δεν έτρεξαν για το κόμμα τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την συγκεκριμένη στιγμή προφανώς και δεν θέλει προβλήματα μέσα στο κόμμα του καθώς επιθυμεί όλη η Κοινοβουλευτική ομάδα να δώσει την μάχη για το κόμμα. 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις