Δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για τον περιορισμό των εστιών – Στάλθηκε και μήνυμα από το «112», δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

Βελτιωμένες είναι οι συνθήκες στη Μήλο όπου το απόγευμα της Τρίτης (18/6) ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζεφύρια, πλησίον του αεροδρομίου του νησιού.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

fotia_2
Η φωτογραφία είναι από το αεροδρόμιο του νησιού
fotia-milos1

 

fotia-milos
Οι εστίες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, χθες όμως είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από παραλία. Στο νησί πνέουν συνεχώς άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει γύρω στις 18:30 της Τρίτης καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Στη μάχη ρίχτηκαν από την πρώτη στιγμή επίγειες δυνάμεις, αλλά και τμήμα που έφτασε στο νησί, ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα.

🔥❗️Μεγάλη πυρκαγιά στην μήλο. ❗️Τεράστιες προσπάθειες από θέλοντες και πυροσβεστική να περιορίσουν την πυρκαγιά

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, June 18, 2024

Τελικά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης η εικόνα ήταν πλέον καλύτερη.

Το milosvoice.gr αναφέρει πάντως ότι αργά το βράδυ της Τρίτης ξέσπασε και δεύτερη φωτιά στην περιοχή του ΧΥΤΑ του νησιού.

fotia-skoupidia

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ από Αθήνα, 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 20 πυροσβεστών με 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρα οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου την Τρίτη.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται ένα αυτοκίνητο και μία μηχανή του Λιμενικού Σώματος, 10 ιδιωτικά σκάφη και 2 επιβατηγά στη θαλάσσια περιοχή Τσιγκράδο εφόσον απαιτηθεί.

Μήνυμα του «112»

Νωρίτερα την Τρίτη εκδόθηκε μήνυμα του 112 προς όσους βρίσκονται στην παραλία Τσιγκράδο καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Προβατά.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στη #Μήλο

🆘 Αν βρίσκεστε στην παραλία #Τσιγκράδο απομακρυνθείτε προς #Προβατά

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) June 18, 2024

‼️ΈΚΤΑΚΤΟ‼️: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Παραλία Τσιγκράδο της Μήλου των Κυκλάδων. Μήνυμα του 112. Απομακρυνθείτε Προς Προβατά της Μήλου των Κυκλάδων 18-6-24. 🎥 Video: miloslife.gr

Posted by WorldWeathernewshtv on Tuesday, June 18, 2024

protothema.gr

Φωτογραφίες: milosvoice.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις