Η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το καταστροφικό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, κρυπτόμενη πίσω από την αντίστοιχη παταγώδη αποτυχία των άλλων κομμάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι λεγόμενοι αρμοί της εξουσίας δεν έχουν θορυβηθεί από την ολίσθηση Μητσοτάκη η οποία έχει αρχίσει και φαίνεται ότι νομοτελειακά θα οδηγήσει στην πτώση.

Ένας από τους λόγους που συγκαλύφθηκαν τεράστια σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis, Με την άμεση συνέργεια λειτουργών της Δικαιοσύνης και όχι μόνο, ήταν ότι τότε, το 2019, ο Μητσοτάκης ερχόταν καλπάζοντας και οι υψηλά ιστάμενοι που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο, μπορούσαν να απειλούν έντιμους δικαστές, εισαγγελείς, ακόμα και μάρτυρες, ότι θα «πληρώσουν ακριβά», όταν αλλάξει η κυβέρνηση…

Σήμερα λοιπόν, βιώνουμε την ακριβώς αντίθετη κατάσταση. Δικαστές, εισαγγελείς και αξιωματούχοι, φαίνεται πλέον ότι είναι τελείως απρόθυμοι να διαπράξουν παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας για να υπερασπίσουν τα πεπραγμένα Μητσοτάκη.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο υπουργείο εξωτερικών. Για ένα συμβόλαιο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Εάν αυτό συνδυαστεί με συμβόλαιο θυγατρικής της συγκεκριμένης εταιρείας, με άλλο υπουργείο, όπου και εκεί ο διαγωνισμός ήταν εμφανώς στημένος καθώς αντίπαλος ήταν θυγατρική της ίδιας εταιρείας, τότε αρκεί να ανοίξει άλλο ένα στόμα για να φτάσουμε σε κακουργηματικές κατηγορίες.

Ποιος αλλωστε από τους κονδυλοφόρους υπογράφοντες σε μία σειρά σκανδαλωδών υποθέσεων θα δεχτεί να φάει την σφαίρα για έναν Μητσοτάκη που καταρρέει;

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις