Ο Κασσελάκης έχει δικαίωμα να δείχνει την κάθοδο από το τρένο σε όσους δεν συμφωνούν με τις βασικές επιλογές του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη φράξια του: ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε, γιατί μετά τις εκλογές του 2023, οι ομάδες της Κουμουνδούρου, έβγαζαν μεταξύ τους τα μάτια τους για την ευθύνη της κατάρρευσης- και οι οπαδοί του κόμματος δεν ήθελαν ούτε να τους βλέπουν.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι αν ο Κασσελάκης, είχε επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα, ως πρόεδρος, η τύχη του στις εκλογές θα ήταν διαφορετική.

Οι μελό παραστάσεις για τον ιδιωτικό βίο του – με τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα τους- η επίδειξη πλούτου χωρίς κατάθεση «πόθεν έσχες», τα κενά στο επιχειρηματικό και οικογενειακό παρελθόν του, οι μεγαλομανιακές προεξοφλήσεις της επερχόμενης «πρωθυπουργίας» του και η εγωπάθειά του, συνδυάσθηκαν απωθητικά με το κενό ιδεών και πολιτικών θέσεων.

Με αυτούς τους όρους, δεν ήταν δυνατόν να τον εμπιστευτεί το ακροατήριο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015. Ήταν πρωτίστως ακροατήριο Τσίπρα- ακόμη και στο 18% – και έφυγε το 2023, αρνούμενο να ψηφίσει για υπουργούς, όσους ηττήθηκαν το 2019.

Οι ευρωεκλογές μέτρησαν τις διαθέσεις που έχει τόσο ο 40% του εκλογικού σώματος που ψήφισε, όσο και το 15-20% , πέραν της συνήθους αποχής, που δεν πήγε στην κάλπη, ενσυνείδητα.

Ο νέος αρχηγός ηττήθηκε γιατί έθετε υπερφίαλους στοίχους , έριχνε στα σκυλιά , έννοιες , καθαγιασμένες στη πολιτική, την Αριστερά και τη Δημοκρατική παράταξη και ξέπλενε δίπλα του πρόσωπα που ευθύνονται για την καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ : ελεεινή χρήση του πληκτρολογίου, άρνηση ανάληψης αντικειμενικής ευθύνης σε καταστροφές, δικαστικές καταδίκες!

Ωστόσο, δεν είναι για πέταμα όσα είπε στην τελευταία του συνέντευξη- στον Σρόιτερ.

Δεν υπάρχει αρχηγός κόμματος που θα δεχόταν «να ρευστοποιηθεί» του κόμμα του. Η που να συζητούν στελέχη του με άλλα κόμματα, για την… αντικατάσταση του.

Ευλόγως αξιώνει να έχει το δικό του κόμμα, ως μεγαλύτερη δύναμη, τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενες συγκλίσεις. Και οι όμορες δυνάμεις, να συνομιλούν με ίδιο ως επικεφαλής και όχι με τις εσωκομματικές αντί-συσπειρώσεις του.

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας, αναφερόμενος σε «μαύρο χρήμα στα κόμματα» και σε «άνισα διαφημιστικά πακέτα». Όταν συνήθως οι πολιτικοί κρατούν κάτω από τα χαλιά της ανομίας και της συνενοχής , την εξαγορά του πολιτικού συστήματος από τους ισχυρούς της μιντιακής και οικονομικής εξουσίας.

Η πρόταση για ορκωτούς λογιστές στα κομματικά βιβλία, δεν αρέσει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ -που έχουν καταχραστεί , νομότυπα, δημόσιο χρήμα και στα,-άδηλα, ταμεία τους συρρέουν ανυπολόγιστα ποσά από ιδιώτες. Αλλά δεν νοείται να προκαλεί δυσφορία και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης έχει δικαίωμα να δείχνει την κάθοδο από το τρένο σε όσους δεν συμφωνούν με τις βασικές επιλογές του: είναι εκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος- με τα προνόμια που του εξασφαλίζει ο ρόλος- και ως τώρα όσοι τον ανέδειξαν δεν δείχνουν πρόθεση να τον αλλάξουν.

Και έλεος! Δεν συνιστά βλασφημία να επικρίνει σε καταστάσεις της περιόδου Τσίπρα- ως εκπρόσωποι του οποίου εμφανίζονται διάφοροι , χωρίς να προσκομίζουν εξουσιοδοτήσεις.

Στην πολιτική δεν υπάρχουν «ιερές αγελάδες», υπεράνω κριτικής. Και από τη λαϊκή θυμοσοφία ξέρουμε ότι, δεν κάνει πάντα η νύφη τα στραβά κουλούρια…

ieidiseis.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις