Θύμα απάτης με τη μέθοδο του phishing έπεσε γνωστή γιατρός στην Ρόδο, όταν δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από απατεώνα, που παρουσιάσθηκε ως βοηθός του λογιστή της και την ξεγέλασε, καταφέρνοντας να της αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό της λογαριασμό.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα “Δημοκρατική”, το ανυποψίαστο θύμα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον επιτήδειο που προσποιήθηκε ότι ονομάζεται Δημήτρης και πως είναι ο βοηθός του λογιστή της. Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιώντας το γεγονός, προτρέπει τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, ώστε να μην πέσει άλλος θύμα απάτης στα δίχτυα αετονύχηδων.

Η ανάρτηση του θύματος

«Την προσοχή σας. Με πήρε τηλέφωνο ο “βοηθός” του λογιστή μου για το market pass και μου είπε για να μην χρονοτριβούμε, επειδή λήγει σήμερα η προθεσμία να το κάνουμε μαζί από το τηλέφωνο. Αυτό που έγινε ήταν να μεταφέρω τα χρήματά μου σε λογαριασμό άγνωστο και να μου υπεξαιρεθεί και το χρηματικό ποσό από κάρτα άλλης Τράπεζας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Συστήθηκε ως κ. Δημήτρης και το κινητό που πήρε ήταν ο αριθμός 6940117279. Εγώ νομίζοντας πως μετέφερα από κάποιο IBAN τραπεζικού λογαριασμού το market pass, μετέφερα τα λεφτά μου σε λογαριασμό ενδιάμεσο. Επειδή δεν γνωρίζω να χειρίζομαι εφαρμογές, μου είπε να μην ανησυχώ και θα με «κατευθύνει»…

Με «κατηύθυνε» ώστε να μεταφέρω μόνη μου τα λεφτά και το κατάλαβα στο τέλος… ενώ τα λεφτά μου έκαναν φτερά», εξηγεί η ίδια στη «δ», επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και ο απατεώνας κατάφερε να της αφαιρέσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Η γνωστή Ροδίτισσα γιατρός πήγε στην Αστυνομία καταγγέλλοντας την απάτη με την υπεξαίρεση χρημάτων από το λογαριασμό της, αλλά και στις τράπεζες, όπου μπορεί να κάνει αίτημα αμφισβήτησης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις