Μάλλον αμήχανα, αλλά και χωρίς «παράθυρο» για παρεμβάσεις αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα αναλάβει η κυβέρνηση πρωτοβουλία για τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είχε προαναγγείλει προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με το κατά πόσο λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός σε συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές γραμμές, αλλά και έναρξη διαδικασιών για τη σύσταση Παρατηρητήριου Τιμών, για να παρακολουθεί πώς κυμαίνονται οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ωστόσο, όταν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε αν και πότε θα υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης για το θέμα – καθώς πλέον βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου -, απάντησε ότι «η κυβέρνηση, όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί, παρεμβαίνει σε επιμέρους περιπτώσεις του ευρύτερου προβλήματος του αυξημένου κόστους ζωής, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού».

Ειδικά δε για το θέμα που… καίει αρκέστηκε να πει ότι «μελετάμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά. Σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε μεγάλες διαφορές. Είναι βέβαια αυξημένο το κόστος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συνεχίζονται οι έλεγχοι από το αρμόδιο υπουργείο και την Αρχή Ανταγωνισμού και εάν υπάρχει κάτι, όπου έχουμε τη δυνατότητα και μπορούμε ως κράτος να παρέμβουμε, θα παρέμβουμε με πρόστιμο».

«Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν»

Στην ουσία, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν άφησε και πολλά περιθώρια για κάτι πιο δραστικό από πλευράς κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο. Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις ακρίβειας στις οποίες η κυβέρνηση είχε φανεί πιο… αποφασιστική, όπως, π.χ., στις τιμές του ρεύματος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι εκεί έχει τη δυνατότητα παρέμβασης.

Από την άλλη, σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσφατο ατύχημα με αμαξοστοιχία είπε ότι «η κυβέρνηση κινείται με πράξεις, βελτιώνοντας τις υποδομές και η αντιπολίτευση με συκοφαντίες και εύκολα λόγια. […] Προσπαθούμε να τρέξουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» προσθέτοντας ότι «αυτή θα είναι η τετραετία των εγκαινίων και της ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει το κόμμα των μουσαμάδων, οπότε το κόμμα των μουσαμάδων να κουνάει το δάχτυλο, σε μια κυβέρνηση που αποδέχεται τα πολλά λάθη που έχουν γίνει διαχρονικά και το πόσο πρέπει να τρέξουμε, είναι τουλάχιστον υποκριτικό» είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια

Αντιδρώντας, το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του σημείωσε δηκτικά ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά αυτό που όλοι ξέρουμε:

  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προτίθεται να κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ακρίβεια. Ούτε στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όπου δήλωσε κυνικά απλός παρατηρητής, ούτε στο ρεύμα, όπου ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί καν το ύψος της επιδότησης για έναν μόνο μήνα.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να ψεύδεται για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, ενώ μόλις προχθές τρένο συγκρούστηκε με βράχια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων επιβατών. Οι αστειότητες περί “τετραετίας των εγκαινίων” και “κόμματος των μουσαμάδων” είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για το έγκλημα του μπαζώματος στον χώρο του εγκλήματος των Τεμπών.

ΥΓ.: Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του κινούνται πάντα με βάση το συμφέρον της χώρας και την προστασία της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Και το έχουν αποδείξει».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις