Στην υπηρεσία του Βασίλη Κικίλια οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Με την έγκριση της Βουλής οι Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται στην υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος πλέον σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα μπορεί να διατάζει και όχι να αιτείται από το ΓΕΕΘΑ την διάθεση προσωπικού και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια λόγω κλιματικής αλλαγής.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την ρύθμιση μετά την ολιγωρία και την ασυνεννοησία που παρατηρήθηκε μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κατά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο Daniel στην Θεσσαλία.

Το θέμα συζητήθηκε χτες εκτενώς στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας όπου ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησε με αυτή την πρακτική διότι επί της ουσίας μετατοπίζεται η αποστολή του στρατεύματος από την διασφάλιση της άμυνας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε αποστολές κοινωνικού χαρακτήρα. Οι ΕΔ δεν μπορούν να αναλώνονται στο να καλύπτουν τις αδυναμίες και την ανικανότητα της κυβέρνησης, της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Και το ΚΚΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του σε μια τέτοιου είδους εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας να θέτει υπό τον έλεγχο του τμήματα του στρατεύματος. Μέθοδοι που σύμφωνα με το ΚΚΕ παραπέμπουν σε ανώμαλες περιόδους όπου το στράτευμα χρησιμοποιήθηκε για δράσεις εκτός της αποστολής του στρατεύματος με αποτέλεσμα να το πληρώσει ακριβά η χώρα.

Α.Ο

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις