Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση μετά και το σημερινό πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έκανε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «εντολέα σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού», ενώ ειρωνεύτηκε και την δικαιοσύνη λέγοντας πως και αυτή «έπεσε πάνω σε πολλές συμπτώσεις».

«Πολλές συμπτώσεις»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο, καθώς εκτός από την παρακολούθηση κάποιοι έβγαλαν και πάρα πολλά χρήματα. «Οι πολλές αυτές συμπτώσεις είναι όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για την δικαιοσύνη. Τι μάθαμε αυτά τα δύο χρόνια; Η χώρα μας έγινε κέντρο εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Predator γιατί αυτό δε μπορούσε να γίνει εξαγωγή από το Ισραήλ προς αφρικανικά κράτη. Αυτό το έκανε η Ελλάδα. Ντροπιαστική τακτική να πουλάς λογισμικά προς χώρες του τρίτου κόσμου. Όλα με οδηγίες της Νέας Δημοκρατίας. Στήθηκε μία μηχανή εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων. Δεν είναι μόνο ότι μας άκουγαν, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ Είναι ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με τζίρο εκατομμυρίων».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «87 άνθρωποι, υπουργοί, επιχειρηματίες, εισαγγελικοί λειτουργοί, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είχαν στοχοποιηθεί από το Predator. Πάντα όλα συμπτώσεις. Εδώ ξεκινούν τα ερωτήματα: Άντε λοιπόν εγώ για πολιτικούς λόγους είπε ο Πρωθυπουργός να πει ότι δεν αποτελώ εθνικό κίνδυνο. Οι Υπουργοί της ΝΔ τι αποτελούν; Θα μάθουμε ποτέ; Οι εισαγγελείς τι αποτελούν; Θα μας πει κάποιος τον λόγο;

«Αυτές οι υπόγειες διαδρομές που τελούν υπό τον Πρωθυπουργού είναι Ευρώπη; Δίκτυα ανεξέλεγκτα και να μην ιδρώνει κανείς; Άρα όλα είναι κανονικότητα. Σε μία χώρα είναι κανονικό να παρακολουθούνται οι Ένοπλες δυνάμεις. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι αυτά είναι κανονικότητα; Έχουμε γίνει μάρτυρες μίας πρωτοφανούς συγκάλυψης. Είδαμε την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ. Ούτε αυτό σας πείραξε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Η κάθε εποχή έχει τους δικούς της Παπαγγελόπουλους»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και στον Υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας πως «δε μπορεί να μην ανοίγει ρουθούνι όταν η ΕΥΠ γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Πρώτα μόλυνε το Μαξίμου τις μυστικές υπηρεσίες τώρα το κάνει και στη Δικαιοσύνη. Διπλό Σκάνδαλο. Σκάνδαλο παρακολούθησης και συγκάλυψης. Δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις». Απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Φλωρίδη είπε: «η κάθε εποχή έχει τους δικούς της Παπαγγελόπουλους».

Ο Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τον Δημητριάδη;

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις του προς την Νέα Δημοκρατία απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Άκουσα τον Γεωργιάδη να λέει να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ανιψιό. Αυτόν που απέπεμψε ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι δεν ήμουν εθνικός κίνδυνος. Σε λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μας πει ότι θα τον επαναπροσλάβει για να τους προσλάβει. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πάρει τον ανιψιό και τον Κοντολέοντα και να τους πει συγγνώμη. Περιμένουμε να μάθουμε από τις διαρροές σας. Τους πήρε για να ζητήσουν συγγνώμη;

Αγώνας για να μην αλλοιωθεί η Δημοκρατία

Όσον αφορά τις προθέσεις του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν σαφής πως θα συνεχίσει τον αγώνα του. «Τα πράγματα σε κάθε δημοκρατία αλλάζουν και όλα θα μπουν σε έναν άλλο δρόμο. Θα λειτουργούν οι Θεσμοί. Αυτό επιβάλλει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό δεν είναι προσωπική υπόθεση. Είναι αγώνας για το πως πρέπει να μην αλλοιωθεί η Δημοκρατία μας. Η έρευνα ήταν προσχηματική με καρμπόν καταθέσεις. Είναι σαφές γιατί αφαιρέθηκε η δικογραφία από δύο έντιμους εισαγγελείς. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η αλήθεια θα νικήσει, όπως και σε άλλες υποθέσεις. Το φως νικάει το σκοτάδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο έντιμους εισαγγελείς που προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τις Ανεξάρτητες Αρχές που δέχθηκαν δολοφονία χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε τον έντιμο αγώνα μας στο σκοτεινό παρακράτος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σκληρά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκαλώντας τον «εντολέα σκοτεινού παρακρατικού μηχανισμού», προσθέτοντας πως τώρα που βρίσκεται στην τελική πολιτική του ευθεία θα τον «ακολουθεί μέχρι τέλους». «Η ιστορία θα σας κρίνει πολύ αυστηρά για τα όσα επιτρέψατε να συμβούν. Οι υποθέσεις που αρχειοθετούνται ανασύρονται από λειτουργούς που σέβονται τον όρκο τους.  Σε ό,τι με αφορά αυτός ο νομικός αγώνας, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με συναδέλφους και συντρόφους που έχουμε κοινές ευαισθησίες. Πάνω απ’ όλα εμείς έχουμε ένα χρέος απέναντι σε ένα κράτος δικαίου. Αυτό το χρέος θα μας κάνει να μην σταματήσουμε τον αγώνα μας. Δυστυχώς για εσάς η χώρα μας έχει θεσμούς. Συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα σταθούν μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα», κατέληξε στην ομιλία του.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις