Και ξαφνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο αναζωπυρώθηκε το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας καθώς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι το όνομα του Νίκου Δένδια παίζει ιδιαίτερα σοβαρά για το αξίωμα του κορυφαίου πολιτιακού παράγοντα, δηλαδή για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», αλλά και η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής» είχαν τις ίδιες πληροφορίες γεγονός που δείχνει ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού με τις διαρροές τους   ήθελαν το θέμα να δημιουργήσει ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στο κόμμα οσία και στην κοινωνία.

Το όνομα του υπουργού Άμυνας αιφνιδίασε αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς  για πολλούς ο Νίκος Δένδιας είναι η χρυσή εφεδρεία στην περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά για την ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

Και αυτό γιατί ο Νίκος Δένδιας δεν είναι απλώς ένας δελφίνος αλλά ένα πρόσωπο που χαίρει  εκτίμησης τόσο στο κοινό της ΝΔ όσο  και σε ευρύτερα στρώματα  της ελληνικής κοινωνίας τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με το κυβερνών κόμμα.

Προφανώς ο υπουργός Άμυνας εάν του γίνει μία τέτοια πρόταση πολύ δύσκολα μπορεί να την απορρίψει  αφού είναι ιδιαίτερα τιμητική  έστω και αν σχετικά νωρίς τον βγάζει σε πολιτική “αποστρατία.”

Η αλήθεια είναι ότι  κάποια από τα γαλάζια στελέχη βλέπουν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα το θέμα της αναβάθμισης του Νίκου Δένδια  καθώς θεωρούν ότι  με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει από την μέση άλλο ένα πρόσωπο το οποίο εν δύναμη θα μπορούσε να απειλήσει τον πρωθυπουργό.

Λένε μάλιστα ότι μετά τον Απόστολο  Τζιτζικώστα ο οποίος βρέθηκε  στην θέση του Επιτρόπου καθώς και αυτός βρισκόταν στο πάνθεον των δελφίνων, τώρα έρχεται η σειρά του Νίκου Δένδια να αναβαθμιστεί μπαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην ”ναφθαλίνη” καθώς όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λίγες και συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Ο αντίλογος  ωστόσο των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι  ο Νίκος Δένδιας είναι  ένα πρόσωπο το οποίο εύκολα θα γίνει αποδεκτό από την αντιπολίτευση  -τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- καθώς ο μετριοπαθείς του λόγος και η όλη του συμπεριφορά  τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα αλλά στελέχη της κυβέρνησης και από τις πολωτικές λογικές που διέπουν  κάποια κορυφαία στελέχη της ΝΔ .

Παράλληλα θεωρούν ότι μία τέτοια υποψηφιότητα θα απαντούσε στα σενάρια που υπάρχουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τον φόβο ενός νέου κόμματος της δεξιάς θα επιλέξει ένα πρόσωπο με σκληρές δεξιές αναφορές.

Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας θεωρούν ακόμα ότι ο Νίκος Δένδιας διαθέτει την εμπειρία – αφού έχει διατελέσει υπουργός εξωτερικών και τώρα είναι στο Αμυνας- που χρειάζεται ώστε να απαντά  όταν χρειάζεται στους γείτονες μας χωρίς ωστόσο να παραβιάζει την κόκκινη γραμμή.

Κάποιοι πάντως εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε αυτό το σενάριο και όπως λένε  θεωρούν ότι περισσότερο έπεσε για να μετρηθούν οι αντιδράσεις παρά  γιατί πραγματικά αποτελεί το πρόσωπο που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την θέση του προέδρου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις