ΗΠΑ: Η στιγμή της κατεδάφισης του ουρανοξύστη με εκρηκτικά στην Λουιζιάνα (βίντεο)

293

Αχρηστεύθηκε μετά από διαδοχικούς τυφώνες το 2020

Ένας εγκαταλελειμμένος ουρανοξύστης 22 ορόφων στη Λέικ Τσαρλς της Λουιζιάνα – εδώ και τέσσερα χρόνια σύμβολο της καταστροφής από τους τυφώνες Λόρα και Δέλτα – κατέρρευσε το Σάββατο με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο Πύργος Hertz κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού ένα συνεργείο κατεδάφισης προκάλεσε μια σειρά από εκρήξεις στο εσωτερικό του. Ο πύργος έπεσε μέσα σε ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης σε έναν σωρό ύψους περίπου πέντε ορόφων.

Το κτίριο, παλαιότερα γνωστό ως Capital One Tower, αποτελούσε κυρίαρχο στοιχείο του ορίζοντα της πόλης για περισσότερα από 40 χρόνια. Ωστόσο, μετά από μια σειρά τυφώνων που έπληξαν τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα το 2020, το κτίριο έγινε ένα αξιοθέατο, με τα παράθυρά του σπασμένα και καλυμμένα με σκισμένες λινάτσες.

Για χρόνια οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, η εταιρεία ακινήτων Hertz Investment Group με έδρα το Λος Άντζελες, υποσχόταν να επισκευάσει το κτίριο μόλις συμβιβαζόταν με τον ασφαλιστή της Zurich στο δικαστήριο, ανέφερε η εφημερίδα The Advocate. Το εκτιμώμενο κόστος για την επαναφορά του κτιρίου σε κανονική κατάσταση ήταν 167 εκατομμύρια δολάρια. Τελικά, τα δύο μέρη συμβιβάστηκαν για ένα άγνωστο ποσό.

Η κατεδάφιση χρηματοδοτήθηκε από 7 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικά χρήματα που εξασφάλισε η πόλη. Η Hertz εξακολουθεί να κατέχει το ακίνητο και το μέλλον του χώρου είναι αδιευκρίνιστο, σύμφωνα με την πόλη.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like