Όλα για την επικοινωνία

 

Για το ζήτημα του ελληνικού FBI μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Επίλογος» με τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Σε λίγες μέρες ξεκινάει το ελληνικό FBI. Eίμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχής που επί των ημερών μου γίνεται μια ακόμα μεγάλη μεταρρύθμιση. Έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα είναι πολύ εξειδικευμένη, θα κυνηγήσει, θα καταστρέψει κατά το δυνατόν το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο ανθεί και στη χώρα μας.

Έχουμε πολύ καλούς αξιωματικούς, έχουμε διαμορφώσει μία δομή, κατά τη γνώμη μου, πολύ σύγχρονη. Προς το παρόν θα στεγαστεί στην ΓΑΔΑ. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μεταστεγαστεί, θα αποκτήσει δικά της γραφεία, δική της υποδομή, δική της τεχνολογία. Συνολικά, Αθήνα Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη που υπάρχει ένα μικρό παράρτημα, θα στελεχώνεται από περίπου 1.000 άτομα».

 

Βέβαια ένα τέτοιο εγχείρημα, ή μεταρρύθμιση όπως την αναφέρει ο υπουργός,  ώστε η ΕΛ.ΑΣ να προσομοιάζει στο FBI, με τομέα ευθύνης του όλη την επικράτεια, θα απαιτούσε ενίσχυση της νέας αυτής υπηρεσίας με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, καθώς και με ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.Εδώ βλέπουμε να αλλάζει μόνο η ταμπέλα.
Στην Ελληνική πραγματικότητα λοιπόν, οι πολιτικοί μας αρέσκονται στην επικοινωνία και στην αναδιανομή της τράπουλας, αρκεί να δείξουν ότι…κάτι γίνεται!
Και φυσικά δε μας εξήγησε ο αγαπητός υπουργός,  τι διαφορετικό θα κάνει αυτή η “μεταρρύθμιση”, όταν το Ελληνικό FBI (λέμε τώρα),  θα έχει τους ίδιους ποσοτικά και ποιοτικά ανθρώπους και ίδιες υποδομές.

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις