Τέλος οι ουρές για χάρτινο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Ανέπαφα με τραπεζικές κάρτες και κινητά η πληρωμή

330

Η νέα υπηρεσία κατατάσσει την Αθήνα ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που προσφέρουν έναν ασφαλή και άνετο τρόπο μετακίνησης

Η δυνατότητα χρήσης τραπεζικών καρτών (χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων) ως μέσο πληρωμής για την επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός από το κλασικό εισιτήριο, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ψηφιακής εποχής για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και τις υπηρεσίες μετακίνησης που προσφέρονται στους επιβάτες.

Πλέον, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν την τραπεζική τους κάρτα ή τις ενεργοποιημένες συσκευές τους (όπως smartphone ή smartwatch) για την επιβίβαση σε λεωφορεία των γραμμών Express προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Χ93, Χ95, Χ96, Χ97), εκτός από το ATH.ENA Ticket ή ATH.ENA Card. Οι κάρτες πληρωμών που εκδίδονται από εξουσιοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γίνονται επίσης δεκτές.

Οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς το αεροδρόμιο, μπορούν πλέον να πληρώνουν το εισιτήριό τους ανέπαφα, απλώς περνώντας την τραπεζική τους κάρτα πάνω από τα ειδικά επικυρωτικά μηχανήματα στα λεωφορεία που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές. Ο εξοπλισμός αυτός «σκανάρει» την κάρτα ή το ψηφιακό πορτοφόλι και χρεώνει την αξία της διαδρομής στον λογαριασμό του επιβάτη.

Τα οφέλη για τον επιβάτη

Με την εισαγωγή της δυνατότητας χρήσης τραπεζικών καρτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι επιβάτες πλέον δεν χρειάζεται:

  • Να προμηθεύονται εισιτήρια από εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (ΑΜΕΚ).
  • Να γνωρίζουν λεπτομερώς τα διαθέσιμα προϊόντα μετακίνησης, αφού το σύστημα θα υπολογίζει αυτόματα την πιο οικονομική επιλογή για τον επιβάτη, ανάλογα με τις μετακινήσεις του. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για επισκέπτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα μεταφορών της πόλης.
  • Να ψάχνουν σημεία πώλησης εισιτηρίων ή να περιμένουν σε ουρές για να αγοράσουν εισιτήριο.

Αυτή η νέα υπηρεσία κατατάσσει την Αθήνα ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Μαδρίτη, το Μιλάνο και το Λονδίνο, που προσφέρουν στους επιβάτες έναν απλό, ασφαλή και άνετο τρόπο μετακίνησης, ενισχύοντας τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like