Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών τηλεφώνησε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, για να διαμαρτυρηθεί για το επεισόδιο με σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που καταδίωξε δουλεμπορικό μέχρι την Αλικαρνασσό.

Μία ημέρα μετά είχαμε ναυάγιο σκάφους που μετέφερε με πρόσφυγες και  μετανάστες στο Αιγαίο, ανοιχτά της Αλικαρανσσού με δύο νεκρούς. Γι΄ αυτό ο Τούρκος υπουργός δεν είπε τίποτα στον κ.Στυλιανίδη. Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας δείχνει ότι «τα ακούσαμε» και συμφωνήσαμε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά. Με όσα κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο είναι παράδοξο να μας …μαλώνουν ,αλλά να ήταν αυτό το μοναδικό παράδοξο στα ελληνοτουρκικά.

Η ανακοίνωση:
Αργά τη νύχτα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστου Στυλιανίδη από την Κίνα όπου βρίσκεται για θέματα της ελληνικής ναυτιλίας, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλί Γερλίκαγια ύστερα από πρωτοβουλία του Τούρκου Υπουργού.
Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Γερλίκαγια συζήτησαν σε θετικό κλίμα και επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία των δύο πλευρών στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ιδιαίτερα την καλή συνεργασία της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής.
Αναφορικά με το περιστατικό στην Αλικαρνασσό, συμφώνησαν στην σκοπιμότητα αποφυγής παρόμοιων συμβάντων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.
militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις