«Ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολίτες του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα συνεχίζονται.

«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ. Και λέω στον λαό του Λιβάνου: ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ» είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Στόχος του Ισραήλ να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο Βορρά

Μέσα από τις δραματικά ενισχυμένες αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στον Λίβανο, το Ισραήλ εργάζεται «για να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά καταστρέφοντας τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ», δήλωσε νωρίτερα Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με αναφορές για «διάφορες εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών σε ολόκληρο τον Λίβανο», εξηγεί ο αξιωματούχος. Το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

«Ακολούθησε η δολοφονία του Ιμπραήμ Ακίλ και της ηγεσίας της ομάδας Radwan. Και συνεχίστηκε τις τελευταίες δύο ημέρες με την επέκταση των μαζικών πυρών με στόχο να πλήξει σκληρά τη Χεζμπολάχ».

Υπάρχουν δύο πρωταρχικοί στόχοι, λέει ο αξιωματούχος. Ο πρώτος είναι «να ενισχυθεί η αποτροπή έναντι της Χεζμπολάχ και να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου το Ισραήλ μπορεί να επιστρέψει τους κατοίκους στα σπίτια τους».

Ο δεύτερος είναι η αποτροπή «ολόκληρου του ιρανικού άξονα», λέει ο αξιωματούχος.

Το Ισραήλ θα σταματήσει τις επιχειρήσεις του αν η Χεζμπολάχ ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, κυρίως να αποσυρθεί από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, λέει ο αξιωματούχος. «Γνωρίζουν τις απαιτήσεις μας».

Αν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει, ωστόσο, «θα έρθει το επόμενο στάδιο», προειδοποιεί ο αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινίζει ποιο θα είναι αυτό.

Δεν χρειάζεται να είναι χερσαία εισβολή, συμπληρώνει.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις