Η νομοθεσία για τις υιοθεσίες στη Ρωσία απέσπασε σήμερα τη στήριξη της Κρατικής Δούμας κατά την πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις

Το ρωσικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα την αρχική του στήριξη στη νομοθεσία που θα απαγορεύει σε υπήκοους χωρών, οι οποίες επιτρέπουν την αλλαγή φύλου, να υιοθετούν παιδιά ρωσικής καταγωγής, μια κίνηση που όπως ανακοίνωσε είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των “παραδοσιακών αξιών”.

Η ίδια η Ρωσία άλλωστε επέβαλε τον περασμένο χρόνο απαγόρευση αλλαγής φύλου, με νομικό ή ιατρικό τρόπο, στο πλαίσιο της ευρύτερης καταστολής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η νομοθεσία για τις υιοθεσίες, η οποία είχε ήδη θεωρητικά εγκριθεί από την κυβέρνηση, απέσπασε σήμερα τη στήριξη της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) κατά την πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις.

Οι συντάκτες του νομοσχεδίου το θεωρούν ένα μέτρο που στοχεύει στην προστασία υιοθετημένων παιδιών ρωσικής καταγωγής από αυτό που, κατά την κρίση τους, είναι εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, οι οποίες στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

“Η απόφαση αυτή στοχεύει στην προστασία της παιδικής ηλικίας και των παραδοσιακών αξιών. Είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν αν υιοθετηθούν ή δοθούν για αναδοχή σε πολίτες ξένων χωρών, όπου επιτρέπεται ο επαναπροσδιορισμός φύλου, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, μετά την ψηφοφορία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις