Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και στη Συρία

Στους 45 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ κοντά στη Σάιντα, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Λιβάνου, σε νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι λιβανικές αρχές, ενώ το το Ισραήλ συνεχίζει την έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν» σε επικαιροποιημένο απολογισμό της «επίθεσης του ισραηλινού εχθρού στην Αΐν ελ Ντέλεμπ», κοντά στη Σάιντα την Κυριακή. Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI) τόνισε το πλήγμα είχε στόχο ένα κτίριο το οποίο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού κατέρρευσε ολοσχερώς.

Παράλληλα το υπουργείο τόνισε ότι ένα ισραηλινός βομβαρδισμός στην κοιλάδα Μπεκάα σκότωσε 12 άτομα, μεταξύ τους και διασώστες από την Ισλαμική Επιτροπή Υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Ένα «πλήγμα του εχθρού στο κέντρο πολιτικής προστασίας της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας σκότωσε έξι μέλη του προσωπικού διασωστών και τραυμάτισε άλλα τέσσερα» στο Σοχμόρ, τόνισε το υπουργείο, καταδικάζοντας εκ νέου «στοχοθέτηση από το Ισραήλ υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών».

Israel says it struck multiple Hezbollah targets in Lebanon’s Beqaa Valley

Video uploaded to social media shows the destruction caused by the strikes.#Israel pic.twitter.com/CWqsQIpO1p

— Soumyajit Pattnaik (@soumyajitt) September 30, 2024

Στο μέτωπο της Συρίας, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι επτά φιλοϊρανοί μαχητές τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σήμερα το πρωί στη Συρία κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα επιδρομή, με στόχο ένα κτίριο κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Τζντεϊντέτ Γιαμπούς», τόνισε το Παρατηρητήριο, διευκρινίζοντας ότι επτά φιλοϊρανοί μαχητές, μεταξύ των οποίων δύο Σύροι, τραυματίστηκαν. Οι εθνικότητες των υπολοίπων δεν διευκρινίστηκαν.

Αυτό το συνοριακό πέρασμα, που βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει τη Βηρυτό με τη Δαμασκό, κατακλύζεται εδώ και μια εβδομάδα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, Λιβανέζους αλλά και Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις