Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/10) ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για ενότητα των μελών του κόμματος και την ανάγκη για συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε ότι «αν πετάμε λάσπη και βρωμιά ο ένας στον άλλον θα κάνουμε κακό», ενώ έδωσε «ραντεβού για ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο συνέδριο».

«Υπάρχει ανάγκη για ενότητα στο κόμμα και στον ευρύτερο κόσμο. Βλέπουμε που οδηγούν οι διασπάσεις στον πολιτικό χώρο. Πρέπει να ρίχνουμε γέφυρες, αντί να υψώνουμε τείχη με τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου. Ο ανίπαλος είναι ένας και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη πολιτικής επιβίωσης, όχι με την εκλογική έννοια, αλλά με την έννοια της πολιτικής φυσιογνωμίας. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με προοδευτικές απόψεις που να τοποθετείται με ισχυρή φωνή Αριστερά.»

Σε ερώτηση για τη δήλωση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη «ή θα πάμε σε black out ή σε διχασμό», ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε: «Είναι πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ να βρει πολιτική ισορροπία, με την ηγεσία των 11 τελευταίων μηνών η πολιτική του γραμμή ατόνησε. Πρέπει να αναταχθεί με πολιτικές πρωτοβουλίες και ενότητα».

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον Σωκράτη Φάμελλο «δυνατό χαρτί» για την ηγεσία του κόμματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι πολύ καλή υποψηφιότητα., ωστόσο, περιμένω από όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν στα κρίσιμα ζητήματα, όπως η οργάνωση του κόμματος και οι πολιτικές συμμαχίες.»

«Για να πετύχει ο διάλογος, πρέπει να σαρωθούν όλα τα θέματα συζήτησης. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε διαζευκτικά και να βρούμε από κοινού λύσεις από την επόμενη ημέρα του συνεδρίου. Χρειαζόμαστε συμμαχίες», τόνισε, καταλήγοντας ο Κώστας Ζαχαριάδης.

 

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις