Με φόντο τις ανακοινώσεις Κασσελάκη νωρίτερα, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενα το βίντεο για την υποψηφιότητά του που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάστηκε από μέλη του Οργάνου.

Ειδικότερα ο Κώστας Ζαχαριάδης παίρνοντας το λόγο στάθηκε στην αναφορά του για την κεντροαριστερά ως σχέδιο της διαπλοκής, και επιπλέον διερωτήθηκε ως τι μιλάει σε αυτό το βίντεο.

Συγκεκριμένα το μέλος της ΠΓ ανέφερε: «Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;»

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος.

Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελακης μιλάει παλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ιδίου του κόμματος».

Αποχώρηση Τζάκρη

Στο μεταξύ από τη συνεδρίαση του οργάνου αποχώρησε η Θεοδώρα Τζάκρη από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από διαπληκτισμό που φέρεται να είχε με μέλος του Οργανωτικού Γραφείου και συγκεκριμένα την Παναγιώτα Αράπη -Μπελώνη. Η κ. Μπελώνη φέρεται να κατηγόρησε την κ. Τζάκρη ότι ψεύδεται σε σχέση με όσα ανέφερε για την χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου).

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ένταση και αποχωρήσεις κασσελακικών μελών της Γραμματείας ΚΟΕΣ από τη συνεδρίαση του οργάνου όταν καταγγέλθηκε ως υπεύθυνη για την διακίνηση του εγγράφου του Οργανωτικού η μία από τις τρεις υπεύθυνες του Οργανωτικού Γραφείο Ελένη Συμεωνίδου (τα άλλα δύο μέλη του Οργανωτικού Γραφείου είναι οι κυρίες Τελιγιορίδου και Μπελώνη).

Στελέχη της κασσελακικής πλευράς, συγκεκριμένα, κατήγγειλαν, ότι η κ. Συμεωνίδου, μέλος της ομάδας των «87» αυτοβούλως και παρακάμπτοντας το όργανο συνέταξε και απέστειλε εγκύκλιο στις οργανώσεις με την οποία απαιτούσε να αυτολογοκρίνονται οι ΟΜ και ΝΕ σε αναρτήσεις που κάνουν στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει αυτή η πλευρά, η κ. Συμεωνίδου απέφυγε να δώσει εξηγήσεις, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη που πρόσκεινται στους 87 αρνήθηκαν να θέσουν προς συζήτηση το συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα την αποχώρηση από την συνεδρίαση αρκετών στελεχών της ΚΟΕΣ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ αναφέρθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη και στην συνέντευξή της στο Kontra Channel και την εκπομπή «Επί του πιεστηρίου», ενόσω εξελισσόταν η συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας.

Η Γραμματέας της ΚΟ κατήγγειλε «σταλινικές» πρακτικές σε βάρος της διότι όπως ανέφερε, κατά την χθεσινή συνεδρίαση «όχι μόνο αρνήθηκαν να μας πουν για την ταυτότητα της ερμηνευτικής εγκυκλίου του οργανωτικού που επέβαλε φίμωτρο στις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές επιτροπές όλης της χώρας», αλλά επιπλέον «όταν ζήτησα να πληροφορηθώ το σκεπτικό της σύνταξης αλλά και της αποστολής αυτής της εγκυκλίου, όχι απλά που απαγόρευσαν το λόγο αλλά μου έκλεισαν και το μικρόφωνο».

«Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι αριστερά είναι σταλινισμός» και πρόσθεσε πως «εγώ και άλλοι σύντροφοι αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε γιατί δεν μπορούσαμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία προειλημμένων αποφάσεων που έφτασε σε ένα ακραίο σημείο, τον αποκλεισμό μου να συνεδριάσω συμβολικά τη Νομαρχιακής Επιτροπής Β. Αθήνας στην οποία με όρισε η τριμελής Γραμματεία του οργανωτικού».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις