Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάνω από το 15% και πως η δυναμική που αποκτά το Κίνημα μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις του αύριο οδεύουν στις κάλπες τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε 

Κάνοντας έναν σκληρό και παράλληλο καθαρό αγώνα με την ενότητα να αποτελεί κεντρικό μήνυμα όλων των υποψηφίων ήρθε η ώρα της βάσης για Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα και Μιχάλη Κατρίνη. Παρά τις όποιες μικροεντάσεις, τις αιχμές και τις «βολές» όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος έδειξαν ότι οι ανησυχίες τους για το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικές.

Τόσο οι πολιτικές τοποθετήσεις όσο και το debate έστειλαν μήνυμα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και αυτό φαίνεται να γίνεται πράξη καθώς στελέχη της Κεντροαριστεράς και αναλυτές βλέπουν πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 300.000. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις τότε κανείς δε θα μπορέσει να αμφισβητήσει ότι τα μηνύματα είναι πολλαπλά και δεν έχουν να κάνουν μόνο το αύριο του ΠΑΣΟΚ αλλά και την σταθερότητα της κυβέρνηση. Ειδικά τώρα που το κόμμα που χάραξε την ιστορία της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας εδραιώνεται στη δεύτερη θέση και το μήνυμα είναι κοινό: «να είναι το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Τα διλήμματα των υποψηφίων 

Στο δρόμο προς την κάλπη της Κυριακής και μετά από τρεις μήνες προεκλογικού αγώνα τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: Υπερασπίζεται ως κόρην οφθαλμού την πολιτική αυτονομία, έχοντας μεγάλη ισχύ στο κομματικό ακροατήριο και προκρίνει μια αμφίπλευρη διεύρυνση «στο προσκήνιο και όχι πίσω από κλειστές πόρτες».

Νάντια ΓιαννακοπούλουΞεπέρασε κάθε εμπόδιο και πήγε μέχρι τέλος η υποψηφιότητα της. Από τους πιο αιχμηρούς υποψηφίους απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη. Μεγάλη της δύναμη ο Δυτικός Τομέας και η Μεσσηνία.

Παύλος Γερουλάνος: Σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα προέταξε πως έχει «σχέδιο, εμπειρία και ξεκάθαρη στρατηγική». Υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει στον β’ γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και ξεκαθαρίζει ότι ο επόμενος πρόεδρος θα πρέπει να είναι βουλευτής.

Άννα ΔιαμαντοπούλουΑν και απούσα από την κομματική ζωή για πολλά χρόνια, δείχνει να διατηρεί ερείσματα στο κόμμα. Έκανε προεκλογικό αγώνα «με όρους κοινωνίας», υπογραμμίζοντας πως είναι «πρωθυπουργίσιμη» υποψηφιότητα.

Χάρης ΔούκαςΟ Χάρης Δούκας είχε ως κεντρικό μήνυμα το «ενώνουμε δυνάμεις» ενώ υπόσχεται πως το κόμμα θα πάψει να είναι «μικρό και φοβικό κόμμα». Μεγάλο του ατού η νίκη απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Πάνω σε αυτήν πατάει και για την πολιτική ταυτότητα του κόμματος που θέλει.

Μιχάλης ΚατρίνηςΚατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί να εκφράσει το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.

Αν σήμερα η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι μεγάλη, τότε στο ΠΑΣΟΚ θα μπορούν να ελπίζουν σε μια ουσιαστική επανεκκίνηση. Ευχή όλων η εκλογική διαδικασία να είναι ομαλή, χωρίς εντάσεις στα εκλογικά τμήματα και κυρίως χωρίς…. καταγγελίες.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις