Το χθεσινό θρίλερ ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο για την διεκδικήσει της δεύτερης θέσης κράτησε όρθιους μέχρι αργά και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό γιατί επουδενί δεν ήθελαν τα κυβερνητικά στελέχη την πρόκριση του Παύλου Γερουλάνου στην δεύτερη θέση δεδομένου ότι τον θεωρούσαν βέβαιο νικητή του δεύτερου γύρου.

Μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν διόλου ευχάριστη για το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο Παύλος Γερουλάνος απευθύνεται σε δεξαμενές ψηφοφόρων που τώρα ανήκουν στο κοινό που ψηφίζει την ΝΔ.

Έτσι μετά την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξαν χαμόγελα καθώς πολλοί από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι και τα δύο αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απειλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο μεν Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναμετρηθεί εκλογικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ ήρθε τρίτο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν μπορούσε περισσότερο θα είχε φανεί στις εθνικές εκλογές του 2023 όπου το κόμμα πήρε ποσοστό 11,8%, και στις ευρωεκλογές του 2024 με το 12,79%» λένε χαρακτηριστικά.

Για τον Χάρη Δούκα επισημαίνουν ότι βγήκε λαβωμένος από την εκλογική διαδικασία. Κατ αρχήν γιατί κέρδισε την δεύτερη θέση στο νήμα και δεύτερον γιατί εμφανίστηκε στην 4η θέση στην Αττική αν και δήμαρχος της Αθήνας.

« Και μόνο ότι στην Αττική βγήκε πρώτος ο Παύλος Γερουλάνος, δεύτερη η Αννα Διαμαντοπούλου, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης και τέταρτος ο Χάρης Δούκας, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Δήμαρχο Αθηναίων» λένε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Φυσικά δεν αποκλείουν την απόλυτη ανατροπή στην μάχη της επόμενης Κυριακής αφού ο νικητής θα κριθεί από τους μηχανισμούς . Μία ενδεχόμενη νίκη του Χάρη Δούκα θα περιέπλεκε τα πράγματα δεδομένου ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας της μεγάλης παράταξης της κεντροαριστεράς.

Τα γαλάζια στελέχη σχολιάζοντας ωστόσο και την συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν ήταν η αναμενόμενη αφού ψήφισαν 301.355 μέλη και φίλοι του κόμματος .

“Με 6 υποψήφιους στην κούρσα και έναν ΣΥΡΙΖΑ ανύπαρκτο η συμμετοχή δεν εντυπωσιάζει” σχολίαζε “γαλάζιο” στέλεχος.

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που ακούγονταν ήταν ότι το ποσοστό αυτών που προσήλθαν χθες στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, με αυτούς στην αντίστοιχη το 2021, όταν εξελέγη Πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης “δεν συνιστά μήνυμα προς την κυβέρνηση” ταν μικρ, λίγο πάνω από 10%, σε αριθμό ψηφισάντων περίπου 30.000 άτομα.

“Η ίδια η συμμετοχή δεν κρίνει κάτι… Μόλις 10% παραπάνω από το 2021, περίπου 30.000 άτομα. Το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος και το τι θα κάνει είναι το μείζον” δήλωνε άλλο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

 

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις