Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του νέου Συμφώνου για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη-μέλη εργάζονται για να το εφαρμόσουν μέχρι τα μέσα του 2026

Οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να είναι προσωρινοί, αναλογικοί και ως μέτρο έσχατης ανάγκης και μόνο όταν υπάρχει μία σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια τόνισε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε η Ίλβα Γιόχανσον, παρόλο που τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να εισάγουν προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους υπό αυστηρές προϋποθέσεις, «είναι σαφές ότι διακινδυνεύουν να υπονομεύσουν τα οφέλη της ελεύθερης κυκλοφορίας».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση του νέου Συμφώνου για το Μεταναστευτικό και το ‘Ασυλο, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη-μέλη εργάζονται για να το εφαρμόσουν μέχρι τα μέσα του 2026.

«Το σύμφωνο θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να διαχειριστούμε τη μετανάστευση με τάξη. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα μειώσει επίσης την ανάγκη που αισθάνονται τα κράτη μέλη για ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα» συμπλήρωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις