Ηματαίωση του debate, η κινητικότητα των παπανδρεϊκών, το «λευκό» βουλευτών, ο Γερουλάνος που «συνεχίζει» και η Διαμαντοπούλου που επιμένει.

Την ώρα που ο Παύλος Γερουλάνος δημοσιοποιούσε βίντεο με σκηνές από την προεκλογική του καμπάνια και το μήνυμα «Συνεχίζουμε», μέχρι προφανώς τις εθνικές εκλογές στις οποίες θα κριθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Άννα Διαμαντοπούλου ζητούσε από τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Χ. Δούκα να δεσμευτούν για καταστατικό συνέδριο σύντομα μετά την εκλογή ηγεσίας, για να αποτυπωθεί «η νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία» που αναδείχθηκε από τις κάλπες με τη δική της υποψηφιότητα, δηλαδή να συγκροτηθεί η εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ με την ίδια επικεφαλής.

Και ενώ από το γραφείο του ευρωβουλευτή Νίκου Παπανδρέου, υποστηρικτή του Π. Γερουλάνου, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονταν τηλεφωνήματα υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα, βουλευτής επαρχίας του ΠΑΣΟΚ που κράτησε ουδέτερη στάση πριν από τον πρώτο γύρο έλεγε σε συντοπίτες του ότι την Κυριακή θα ρίξει λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Ο Ν. Ανδρουλάκης μετέβαινε στην Ηλεία του Μ. Κατρίνη, την οποία δεν είχε επισκεφθεί πριν από τον πρώτο γύρο από σεβασμό στον συνυποψήφιό του που εκλέγεται σ αυτόν τον νομό, όταν συνεργάτες του έκαναν γνωστή τη ματαίωση του debate επειδή δεν βρέθηκε η κατάλληλη ημερομηνία, αφήνοντας αιχμές για τον Χ. Δούκα, ο οποίος στη συνέχεια επιτέθηκε στον Ν. Ανδρουλάκη ως αποκλειστικά υπαίτιο για το αδιέξοδο.

Για το πού βρίσκεται η αλήθεια, οι υποστηρικτές κάθε υποψήφιου έχουν διαφορετική άποψη αλλά μπορεί να συμφωνούν ότι ο κίνδυνος για μεγάλη αποχή την Κυριακή μεγαλώνει. Πολύ περισσότερο όταν το μιντιακό ενδιαφέρον για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί, ακολουθώντας την ορατή συρρίκνωση του κοινωνικού ενδιαφέροντος.

To ΠΑΣΟΚ δεν «τρεντάρει» πια στο Χ, όπως συνέβαινε πριν από τον πρώτο γύρο, οι ειδήσεις που το αφορούν δεν κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα και οι συζητήσεις στη δημόσια σφαίρα δεν επικεντρώνονται στην τελική αναμέτρηση για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά στην ευρύτερη αταξία και ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Γενική είναι η αίσθηση ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι υπό προθεσμία, μέχρι τις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα κριθεί. Μέχρι τότε θα αντιμετωπίζεται αυστηρά από τους συνυποψήφιούς του που ηττήθηκαν αλλά θα εξακολουθούν να έχουν ισχυρή πολιτική άποψη, φιλοδοξίες, στρατηγική και μαχητικότητα.

Στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά: Οτι ο Ανδρουλάκης έχει υποσχεθεί και άλλες φορές συλλογικότητα σε εσωκομματικούς αντιπάλους και μετά δεν τήρησε το λόγο του, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει σιωπηρά τον Χάρη Δούκα, ότι ο Γερουλάνος με το να μη στηρίζει τον Δούκα χαρίζει τη νίκη στον Ανδρουλάκη για να τον αμφισβητήσει μετά τις εθνικές εκλογές, ότι η Διαμαντοπούλου προτιμά τον Ανδρουλάκη από τον Δούκα παρόλο που δημόσια κρατά ίσες αποστάσεις.

Όλος αυτός ο θόρυβος στην αθέατη πλευρά επιβεβαιώνει ότι την Κυριακή δεν θα πέσει η αυλαία για την εσωκομματική περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ, θα τελειώσει η αρχή της.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις