Ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν και κατέρριψαν το ένα από τα δύο drone – Προκλήθηκε πυρκαγιά στο κτίριο που επλήγη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Ένας οίκος ευγηρίας στην πόλη Χερτσλιά, βόρεια του Τελ Αβίβ, υπέστη σημαντικές ζημιές κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, υπογραμμίζει.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της περιοχής, λίγα λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού.

Ισραηλινά μαχητικά απογειώθηκαν και κατέρριψαν ένα drone, χωρίς να έχει διευκρινιστεί όμως για ποιον λόγο δεν κατέστη δυνατό να αναχαιτιστεί το δεύτερο.

Στην ενημέρωση των IDF, υπογραμμίζεται ότι διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες επλήγη το κτίριο στην πόλη Χερτσλιά. Στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνοικίες της πόλης.

Οι σειρήνες ήχησαν αρχικά στη Χερτσλίγια, το Ραμάτ Χασαρόν και σε γύρω κοινότητες.

Αργότερα, οι IDF ανακοίνωσαν ότι επιχείρησαν να αναχαιτίσουν drone πάνω από το κεντρικό Ισραήλ ενώ προειδοποιούσαν ότι ήταν πιθανές εκρήξεις. Επιπλέον δήλωσαν ότι «επιχείρησαν αρκετές αναχαιτίσεις».

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις.

Επρόκειτο για δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν να περνούν από τον Λίβανο στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, ανακοίνωσε τελικά ο στρατός.

Το συμβάν θεωρείται λήξαν, πρόσθεσε ο στρατός.

israel__drone

Πληροφορίες από το Ισραήλ αρχκά ανέφεραν ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο, χωρίς να είναι σαφές αν οι ζημιές οφείλονται στο drone ή σε κάποιο από τους πυραύλους αναχαίτισης.

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που οι Ισραηλινοί γιορτάζουν το Γιομ Κιπούρ, την ιερότερη ημέρα του έτους για τους Εβραίους, κατά την οποία σταματούν κάθε δραστηριότητα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις