Πρόβλημα διαρκείας για την κυβέρνηση η συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Πολλούς άφησε άφωνους η επιτυχία της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη.

Το βράδυ της Παρασκευής η κοινωνική αντιπολίτευση έδειξε ότι είναι εδώ, ότι ήταν εκεί, στο Καλλιμάρμαρο, συγκινημένη από το έγκλημα με τα νεκρά παιδιά και με τη γιγαντιαία προσπάθεια συγκάλυψης και μη απόδοσης των ευθυνών από την κυβέρνηση και μέρος της ηγεσίας της δικαιοσύνης στους πολιτικά υπαίτιους. Είναι εδώ, ήταν εκεί, στο Καλλιμάρμαρο, δείχνοντας πως διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή και το μέλλον, διεκδικούν μια άλλη Ελλάδα που δεν σκοτώνει τα παιδιά της και δεν τα στέλνει μετανάστες ή τα αφήνει στα 30 τους στα παιδικά της δωμάτια, αποδεικνύοντας πως είναι η ελπίδα μιας χώρας που βρίσκεται σε παρακμή.

Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της συναυλίας, αυτοί που κάνουν τα πάντα για να υποκρύψουν τις ευθύνες για τα Τέμπη «υπερπροέβαλαν» τις διαφορετικές γνώμες που είχαν οι γονείς για το εισιτήριο της συναυλίας προκειμένου να υποσκάψουν την επιτυχία της, ενώ η προσπάθεια σπίλωσης της Μαρίας Καρυστιανού και των άλλων γονιών που κινητοποιούνται συνεχίζεται σε κάθε ευκαιρία.

Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο απέδειξε πως και τα Τέμπη είναι εδώ, χαίνουσα πληγή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στίγμα για κάποιους στη δικαιοσύνη, αλλά και ότι εκεί στο Καλλιμάρμαρο ήταν και η ελπίδα, η κοινωνική αντιπολίτευση που δηλώνει παρούσα και που αναζητά την πολιτική προοδευτική αντιπολίτευση που είναι αλλού. Την πολιτική προοδευτική αντιπολίτευση που δεν μπορεί παρά να προκύψει από αυτά τα παιδιά και τις εκατοντάδες χιλιάδες που θα ήθελαν να ήταν το βράδυ της Παρασκευής μαζί τους.

Αλλιώς η χώρα θα συνεχίσει να οδεύει στην παρακμή τροφοδοτώντας κι άλλο την ακροδεξιά και τον κατήφορο.

Την Παρασκευή το βράδυ κάτι ελπιδοφόρο, κάτι μεγάλο έδειξε ότι μπορεί να γεννηθεί στη χώρα!

ΥΓ: Και να μην παραβλέψουμε τα παιδιά από τις πλατφόρμες, το πιο αγωνιστικό ίσως κομμάτι εργαζομένων σήμερα, που είχαν την Παρασκευή απεργία και που η πορεία τους κατέληξε στο Καλλιμάρμαρο και τη συναυλία για τα Τέμπη.

dnews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις