Παραμονή του β’ γύρου των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας επανέλαβε την άποψη πως η εκλογική αυτή αναμέτρηση αποτελεί μία «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» για το κόμμα.

«Είναι µια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, όπως η προηγούµενη. Η κοινωνία έχει χάσει την εµπιστοσύνη της στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες περιµένουν, αντί για καλύτερες, χειρότερες µέρες. Στρέφουν ξανά το βλέµµα τους προς τα εµάς, που καλούµαστε να αποφασίσουµε: Θέλουµε ένα µικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ του 12%, 13%, 14% ή θέλουµε ένα µεγάλο, νικηφόρο ΠΑΣΟΚ, που θα είναι η επόµενη προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου; Την Κυριακή δεν έχουµε απλώς τη δυνατότητα να αλλάξουµε πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ.

Έχουµε τη δυνατότητα να κάνουµε το πρώτο µεγάλο βήµα προς τον τελικό µας στόχο: να νικήσουµε στις επόµενες εθνικές εκλογές και να αλλάξουµε το σύστηµα διακυβέρνησης της χώρας. Πιστεύω πως θα το κάνουµε αυτό το βήµα. Η βάση της παράταξής µας βλέπει ότι η δική µου επιλογή είναι αυτή που χτυπάει στην καρδιά το σύστηµα διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Είναι µια επιλογή νίκης. Αυτό εξηγεί και τις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχοµαι από το Μέγαρο Μαξίµου» ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του στα «Parapolitika» ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στο αν θεωρεί πως μπορεί να κάνει την ανατροπή στον β’ γύρο, όπως έκανε στον Δήμο Αθηναίων.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιµά το εµφανές, το πανίσχυρο αίτηµα για αλλαγή ηγεσίας. Είναι κοινή η αγωνία µας, ο στόχος µας να µεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, να µην υπάρχουν µηχανισµοί, αλλά να ανοίξει, να είναι συµµετοχικό, συµπεριληπτικό, να έχουν όλοι οι φίλοι και τα µέλη ρόλο, λόγο και ευθύνη. Κανένα µατς δεν κρίθηκε πριν ξεκινήσει. Και κανένα εκλογικό µατς δεν έχει κατάληξη αντίθετη µε τη θέληση της πλειοψηφίας. Και η πλειοψηφία του κόσµου µας θέλει αλλαγή σελίδας. Για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα» σχολίασε.

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος αν κερδίσω τις εκλογές

Στο ερώτημα τι θα κάνει με την δημαρχία, εφ’ όσον κερδίσει τις εκλογές, απάντησε ξεκάθαρα:

«Θα παραµείνω δήµαρχος Αθηναίων και θα ολοκληρώσω το έργο που έχω υποσχεθεί, το νερό έχει µπει στο αυλάκι. Διεκδικώ ήδη, για την Αθήνα και για την αυτοδιοίκηση, από µια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην αποκέντρωση. Που θέλει τους δηµάρχους επαίτες των υπουργών της. Η πίεση αυτή θα αυξηθεί αν είµαι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στα ζητήµατα της αποκέντρωσης, της βασικής προϋπόθεσης για ένα άλλο µοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Για ένα πραγµατικό και όχι ψευδεπίγραφο επιτελικό κράτος».

Τέλος, στο ερώτημα αν θα κρατούσε επικεφαλής της Κ.Ο. τον Νίκο Ανδρουλάκη ή θα αξιοποιούσε τον Παύλο Γερουλάνο, απάντησε:

«Με τους συνυποψηφίους µου, αλλά και µε τους πολίτες που πήραν µέρος στις εκλογές, έχουµε από τη Δευτέρα το πρωί να ξεκινήσουµε τον επίµονο, αλλά ωραίο αγώνα για να αλλάξουµε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουµε τη χώρα. Θέλω να ενεργοποιήσουµε όλο αυτό τον κόσµο να φτιάξουµε τοµείς και δίκτυα σε όλη τη χώρα. Το είχαµε πει και την άλλη φορά και δεν το κάναµε. Και θέλω να καθίσουµε µε τους συνυποψηφίους µου στο ίδιο τραπέζι. Μαζί µπορούµε να καταφέρουµε πάρα πολλά πράγµατα. Πρέπει να αξιοποιήσουµε την Κοινοβουλευτική Οµάδα, να φτιάξουµε ένα νέο πολιτικό κέντρο, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εβδοµάδα. Θα συνδιαµορφώνουµε όλοι µαζί την πρότασή µας για την κοινωνία και για τη Βουλή».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις