ΗΠΑ-Συρία: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως έπληξε στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

190

Χτυπήθηκαν κάποιοι από τους εναπομείναντες θύλακες του Ισλαμικού Κράτους και μάλιστα με δικά τους στρατόπεδα.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα με αεροπορικές επιδρομές στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Οι αξιολογήσεις μας για ζημιές στη μάχη βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν ενδείξεις για απώλειες αμάχων», τόνισε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε τα πλήγματα θα «διαταράξουν την ικανότητα του ΙΚ να σχεδιάζει, να οργανώνει και να διεξάγει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, των συμμάχων και εταίρων τους και αμάχων σε όλη την περιοχή και πέρα ​​από αυτήν».

Υπάρχουν περίπου 900 μέλη αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, μαζί με έναν άγνωστο αριθμό μισθοφόρων «εργολάβων», που προσπαθούν κυρίως να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιστροφή της τζιχαντιστικής οργάνωσης που κατέλαβε μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας το 2014, πριν συντριβεί από ένα συνασπισμό δυτικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αμερικανός στρατιώτης καταδικάστηκε σε 14 χρόνια επειδή προσπάθησε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να σκοτώσει στρατιώτες

Ο Κόουλ Μπρίτζες δήλωσε ένοχος σε κατηγορίες για τρομοκρατία πέρυσι, αφού επικοινωνούσε διαδικτυακά με έναν μυστικό υπάλληλο του FBI. Ένας Αμερικανός στρατιώτης καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 14 χρόνια φυλάκιση επειδή προσπάθησε να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να δολοφονήσει στρατεύματα. Η καταδίκη του Κόουλ Μπρίτζες, 24 ετών, ήρθε μετά την παραδοχή της ενοχής του στις 14 Ιουνίου 2023 σε κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ο Μπρίτζες κατατάχθηκε στο στρατό πριν από περίπου πέντε χρόνια και τοποθετήθηκε ως ανιχνευτής ιππικού στην τρίτη μεραρχία πεζικού με έδρα το Fort Stewart της Τζόρτζια. Ωστόσο, πριν ο Μπρίτζες γίνει στρατιώτης, άρχισε να ερευνά και να καταναλώνει φιλοτρομοκρατική προπαγάνδα – και εξέφρασε την υποστήριξή του στο ΙΚ και την τζιχάντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν.

Γύρω στον Οκτώβριο του 2020, ο Μπρίτζες άρχισε να επικοινωνεί διαδικτυακά με κάποιον που πίστευε ότι ήταν υποστηρικτής του ΙΚ. Το πρόσωπο αυτό ήταν στην πραγματικότητα ένας μυστικός υπάλληλος του FBI, δήλωσαν οι αρχές.

Ο Μπρίτζες είπε στον μυστικό πράκτορα ότι ήταν απογοητευμένος από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και ήθελε να βοηθήσει το ΙΚ. Στη συνέχεια έδωσε «εκπαίδευση και καθοδήγηση σε υποτιθέμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών σχετικά με πιθανούς στόχους στη Νέα Υόρκη», σύμφωνα με δελτίο Τύπου για την καταδίκη του.

Ο Μπρίτζες έδωσε επίσης τμήματα ενός εγχειριδίου εκπαίδευσης του αμερικανικού στρατού, καθώς και πληροφορίες για τεχνικές μάχης, στον μυστικό υπάλληλο. Το έκανε αυτό «με την προϋπόθεση ότι το υλικό αυτό θα χρησιμοποιούνταν από το Ισλαμικό Κράτος σε μελλοντικό σχεδιασμό επιθέσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian-in.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like