Νέο βούλευμα – «φωτιά» που παραπέμπει σε κακούργημα την Παναγιώτα Κελέση, την ίδια μέρα (!) που δικάζεται ως υπαίτια για την φωτιά. Η πλαστογραφία, η πρωτόδικη κάθειρξη των 9 ετών και οι «γαλάζιες» γνωριμίες.



Τα περίεργα που συμβαίνουν με την διαχειρίστρια ξενοδοχείων Παναγιώτα Κελέση μαζεύονται πολλά και πρέπει το κουβάρι να ξεμπερδευτεί.

Ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας, το 4στερο «Athenaeum Palace & luxury suites» στη λεωφόρο Συγγρού, απασχόλησε στις  6/3/24 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αλλά η υπόθεση αναβλήθηκε λόγο ξαφνικής εισαγωγής σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Νοτίων Προαστίων της βασικής κατηγορουμένης Παναγιώτας Κελέση. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 2/12.

Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας από τη Γερμανία Γιώργος Καλαθάκης ο οποίος το είχε μισθώσει για να γίνει ξενοδοχείο Athenaeum.

Τον Δεκέμβριο του 2019 στο ξενοδοχείο ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να καούν τρεις όροφοι ενώ είχαν τραυματιστεί και τρία άτομα. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα αποτελεί θαύμα.

Έπειτα από έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αποδείχθηκε ότι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής είχαν βάλει τη φωτιά κατ’ εντολήν των συνδιαχειριστών του ξενοδοχείου και με αφορμή την κόντρα με τον ιδιοκτήτη.

Πριν από 2,5 χρόνια οι εμπρηστές καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε εννέα χρόνια φυλακή ενώ ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στους ηθικούς αυτουργούς. Την Τετάρτη 6/3/24 στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών ήταν προγραμματισμένο να καθίσουν οι επιχειρηματίες Παναγιώτα Κελέση και Ανδρικόπουλος Ιωάννης μαζί με τους 2 αλλοδαπούς που έβαλαν την φωτιά και ομολόγησαν ότι 2 προηγούμενοι ήταν οι εντολείς τους. Ο συνήγορος υπεράσπισης όμως των 2 βασικών κατηγορουμένων, έγκριτος και γνωστός ποινικολόγος Θ. Παναγόπουλος ζήτησε αναβολή εξαιτίας ξαφνικής εισαγωγής σε νοσοκομείο για εγχείρηση της Παναγιώτας Κελέση προσκομίζοντας και την ανάλογη βεβαίωση από ιδιωτικό θεραπευτήριο των Νοτίων Προαστίων. Η αναβολή δόθηκε και η νέα εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 2/12 στο Α’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Το ξενοδοχείο δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ξανά και είναι άγνωστο το ποσό που θα απαιτηθεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου του 2020. Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία έδειχναν εμπρησμό με τους επιχειρηματίες που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των αρχών καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξώσεως που είχε ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης λόγω των οφειλών τους. Από τις καταθέσεις, την ανάλυση των διαθεσίμων βίντεο, το ότι οι ξενοδόχοι είχαν απενεργοποιήσει από την προηγούμενη ημέρα της φωτιάς τις κάμερες ενώ είχαν απομακρύνει και τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, οι αρχές έφτασαν τελικώς σε αυτούς. Όπως απεδείχθη, είχαν δώσει εντολή στους δύο αλλοδαπούς να βάλουν φωτιά σε δωμάτια του πρώτου και δεύτερου ορόφου με σκοπό να διακοπεί η διαδικασία έξωσης, η οποία ολοκληρωνόταν εκείνη τη μέρα.

Φωτό από τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου


Σε αυτή τη διαπίστωση οδήγησαν οι περισσότερες από τις καταθέσεις των υπαλλήλων αλλά και των ίδιων των Πακιστανών οι οποίοι ομολόγησαν ότι λίγες ώρες πριν το συμβάν οι διαχειριστές τους έδωσαν χρήματα με σκοπό να αγοράσουν βενζίνη για να βάλουν τη φωτιά. «Προδόθηκαν» όμως και από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όπως προέκυψε, η συν διαχειρίστρια του ξενοδοχείο Παναγιώτα Κελέση είχε μεγάλη συχνότητα τηλεφωνικών επαφών με τους δύο αλλοδαπούς λίγο πριν τον εμπρησμό. Οι καταθέσεις των 2 αλλοδαπών ομολογούν με απόλυτο τρόπο τον εμπρησμό και από ποιους πήραν εντολές. Να σημειώσουμε στο πρωτόδικο δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης των Κελέση και Ανδρικόπουλου ήταν ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

 
Ας έρθουμε στο σήμερα. Πριν λίγες μέρες εγκαινιάστηκε ένα νέο ξενοδοχείο με το όνομα «Athenaeum» στην αρχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Όλοι μιλούν για την Παναγιώτα Κελέση που κάνει κουμάντο εκεί! Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το edolio5 από τα εγκαίνια την δείχνει «μέσα σε όλα» και με χαμόγελο πλατύ να στέκεται δίπλα στους καλεσμένους της.
 
Αυτό που προκύπτει όμως, όπως πληροφορηθήκαμε είναι ένα νέο κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία, που αποτελεί «ουρά» νέας μήνυσης που κατατέθηκε από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στην Λ. Συγγρού Γιώργο Καλαθάκη. 
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που περιγράφεται στο βούλευμα με αρ. 730/2024 η Παναγιώτα Κελέση πλαστογράφησε την υπογραφή του σε έγγραφο που θεωρήθηκε ως γνήσιο στο ΚΕΠ Κηφισιάς που ήθελε να χρησιμοποιήσει προκειμένου να μην έχει ζητήματα με το Τειρεσία αφού θα αποσκοπούσε σε κάποιο οικονομικό όφελος. Το πλαστό έγγραφο σύμφωνα με το κατηγορητήριο βεβαίωνε ότι ο Καλαθάκης δεν έχει καμία οικονομική απαίτηση από την Κελέση. Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι η υπόθεση αυτή εκδικάζεται στο 5ο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ίδια μέρα με την δίκη στο Μικτό Ορκωτό. Τυχαίο ; Συγκατηγορούμενος μαζί της είναι και ο Ιωάννης Ανδρικόπουλος που έχει εμπλοκή και στην πρώτη υπόθεση ενώ συμμετέχει και στην διαχείριση του νέου Athenaeum.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες η Παναγιώτα Κελέση διατηρεί και μονάδα φιλοξενίας στην Περιοχή των Αχαρνών.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, είναι από την ώρα που προσέρχεται με χειροπέδες στο δικαστήριο και από κοινωνικές εκδηλώσεις όπου βρίσκεται αγκαλιά ως «γαλάζιο» παιδί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδια. Οι «μαυρισμένες» φωτογραφίες είναι το αποτέλεσμα του εμπρησμού στο ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού.




edolio5.blogspot.com/

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις