Με το καλημέρα της νέας ηγετικής περιόδου του, ο κ. Ανδρουλάκης θα μπει σταθερά στο στόχαστρο της ΝΔ

 

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού στον αδιαφιλονίκητο νικητή των χθεσινών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ήταν η θεσμικώς αναμενόμενη κίνηση. Είτε πραγματοποιηθεί η συνάντηση είτε όχι, η πολιτική αβρότητα της ΝΔ προς τον δις εκλεγέντα αρχηγό της Χαριλάου Τρικούπη, δεν θα συνεχιστεί.

Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, με το καλημέρα της νέας ηγετικής περιόδου του, ο κ. Ανδρουλάκης θα μπει σταθερά στο στόχαστρο της ΝΔ, η οποία ναι μεν διαρρέει όλες τις τελευταίες ημέρες ότι πρόκειται για έναν γνώριμο αντίπαλο και ως εκ τούτου διαχειρίσιμο, αλλά δεν παραγνωρίζει ότι σε αυτή τη συγκυρία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται και τα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, υπάρχει σημαντικός ζωτικός χώρος για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Όπως επίσης, δεν παραγνωρίζει ότι ο κ. Ανδρουλάκης βγήκε νικητής έχοντας απέναντί του το παλιό ΠΑΣΟΚ, την οικογένεια Παπανδρέου κα, διατηρώντας ακέραιες τις δυνάμεις του από την προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση.

«Η εκλογή Ανδρουλάκη ενταφιάζει τη συζήτηση περί ενδεχόμενης προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενιαίου κεντροαριστερού μετώπου, όπως κάποια στελέχη ένθεν κακείθεν ζητούσαν» λένε στελέχη της ΝΔ. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ο Ν. Ανδρουλάκης, σε αντίθεση με τον Π. Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, δεν «ακουμπά» στο ακροατήριο της ΝΔ. Θα επιχειρήσει, ωστόσο, να το προσεγγίσει.

Οι «γαλάζιοι» επιτελείς γνωρίζουν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν έχει περίοδο χάριτος. Γι αυτό και οι επιθέσεις εναντίον του δεν θ’ αργήσουν. Θα είναι συστηματικές και έντονες.

Μέχρι σήμερα, η τακτική της ΝΔ ήταν εστιασμένη στην ανάδειξη των αντιφάσεων σε σχέση με τις πάγιες θέσεις του κόμματος και τις κατά καιρούς αποφάσεις της ηγεσίας, όπως πχ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Στη νέα περίοδο που εγκαινιάστηκε χθες, το πως θα αντιπαρατεθεί η ΝΔ μαζί του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πως θα επιχειρήσει ο κ. Ανδρουλάκης να συνθέσει τις διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις που εκφράζουν ο Χάρης Δούκας, ο Π. Γερουλάνος και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Κι επειδή στη ΝΔ θεωρούν ότι θα είναι μία δύσκολη πρόκληση, θα αναμένουν.. Όπως θα αναμένουν και για τις θέσεις με τις οποίες θα επιχειρήσει να διευρύνει την επιρροή του κόμματός του ο κ. Ανδρουλάκης. «Είναι άλλο να δίνεις τη μάχη για την επιβίωση του κόμματός σου κι άλλο να θέλεις να κυβερνήσεις. Για να πείσεις πρέπει να έχεις πρόγραμμα και ξεκάθαρες θέσεις», λένε στελέχη της ΝΔ.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις