Στο κενό οι προσπάθειες Μητσοτάκη για εκτόνωση της έντασης με «γαλάζιους» βουλευτές.

Αμφίβολα αποτελέσματα έχουν οι πρώτες κινήσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για εκτόνωση της έντασης που υπάρχει σε μερίδα γαλάζιων βουλευτών για την κυβερνητική πολιτική, αφού δύο στους δύο βουλευτές που μετά από πρόσκλησή του δέχθηκε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επέμειναν στην ανάγκη κριτικής προς βελτίωση πτυχών της ασκούμενης πολιτικής, ενώ ένας τρίτος «χτύπησε» ξανά και μάλιστα με τρόπο αιχμηρό.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσε στο εσωτερικό της ΝΔ, η χθεσινή, νέα κοινή παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όπου απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός με πρωτοβουλία του συναντήθηκε προ ημερών με τον καραμανλικό βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλο, ο οποίος είχε συνυπογράψει την ερώτηση των 11 βουλευτών προς τον ΥΠΟΚ Κ. Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια». Η συνάντηση κράτησε ασυνήθιστα πολύ, περί τα πενήντα λεπτά και επισήμως αποδόθηκε στο γεγονός ότι ο βουλευτής ήθελε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το έργο και τις δράσεις της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας της οποίας είναι Γ.Γ.

Χθες, ο κ. Χαρακόπουλος επανήλθε με νέα ερώτηση, αυτή τη φορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επικαλούμενος δημοσίευμα της «Καθημερινής» για τη Θεσσαλία, με τίτλο «γκρίζες άδειες στον κάμπο των φωτοβολταϊκών» αλλά και σχετικές καταγγελίες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ο βουλευτής Λάρισας ζητά βελτιώσεις στη νομοθεσία, για την ισορροπία ανάμεσα στη γη που χρησιμοποιείται για αγροτική παραγωγή και σε αυτή που διατίθεται για την εγκατάσταση Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Χθες, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι την προηγούμενη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επίσης γνωστό καραμανλικό βουλευτή Ροδόπης Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος επίσης είχε συνυπογράψει την ερώτηση των 11 προς τον κ. Χατζηδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έγινε σε καλό, με τον πρώην υπουργό να επισημαίνει ότι οι ερωτήσεις δεν θα σταματήσουν καθώς οι βουλευτές έχουν ένα ρόλο που πρέπει να τον υπηρετούν και τον Κ. Μητσοτάκη να απαντά «δεν ζητάω να σταματήσετε πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε την κυβέρνηση». Ο κ. Στυλιανίδης φέρεται να ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει διάθεση υπονόμευσης της κυβέρνησης αλλά συνεργασίας επικοινωνίας και συζήτησης ακόμα και σε αυτά που υπάρχει διαφωνία, πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν αξιακά θέματα για τα οποία συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών δεν μπορεί να υποχωρήσει όπως είναι τα εθνικά θέματα και η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο μέρες μετά τα «Νέα Σαββατοκύριακο» δημοσίευσαν άρθρο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε ότι «δεν γίνεται να μας κουνάνε το δάχτυλο υπερφίαλα πρόσωπα που δεν συμμετείχαν σε κανένα ιστορικό αγώνα και δεν ταυτίστηκαν με καμιά ιστορική απόφαση από τις μεγάλες που πήρε η Νέα Δημοκρατία αντίθετα σε μερικές περιπτώσεις στάθηκαν απέναντι και πολέμησαν την Νέα Δημοκρατία». Σε άλλο σημείο, πρόσθετε δε ότι «πρέπει να καταγραφή η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο αστικό και ιστορικά ελιτίστικο πολιτικό κέντρο και τον μεσαίο χώρο που αποτελεί την κοινωνική βάση και τη λαϊκή νομιμοποίηση της σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς».

Κατά τις ίδιες πηγές, το περιεχόμενο του άρθρου προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού ο οποίος επικοινώνησε εκ νέου με τον βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος φέρεται να αντέτεινε ότι το άρθρο είχε δοθεί στην εφημερίδα πριν τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Parapolitika fm), ο κ. Στυλιανίδης πήρε ξεκάθαρα το μέρος των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά για την απουσία τους από τη γενέθλια γιορτή της Ν.Δ., αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την πλευρά της κυβέρνησης. «Ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ή κάποιο μήνυμα που θέλουν να στείλουν σίγουρα υπάρχει. Να μην θυμόμαστε τον άλλο μόνο στα πάρτι ή μόνο στις δημόσιες εκδηλώσεις, να υπάρχει μια ουσιαστική ζύμωση ώστε και οι πολιτικές που διαμορφώνονται να κινούνται σε μια κατεύθυνση κοινώς αποδεκτή για να μπορούμε όλοι μαζί να τις υποστηρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Στο χθεσινό γαλάζιο σκηνικό προστέθηκε χθες το μεσημέρι και η πινελιά του επίσης καραμανλικού βουλευτή Γ. Βλάχου, ο οποίος είχε προσυπογράψει την ερώτηση των 11 για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά επανήλθε με νέα επίκαιρη ερώτησή του, την οποία επιχείρησε να απαντήσει χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Βλάχος, ωστόσο, αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα να έχει μία αιχμηρή αντιπαράθεση με τον κ. Κ. Χατζηδάκη.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις