Βουλή: Καθαιρείται ο Χουρδάκης από εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών

298

Για μία συνεδρίαση κράτησε το αξίωμα του εκπροσώπου των ανεξαρτήτων βουλευτών Μιχάλη Χουρδάκη στη Διάσκεψη των Προέδρων.

 

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας γνωστοποίησε ότι ο ορισμός του κ. Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων βουλευτών θεωρείται πλέον άκυρος έπειτα από την επιστολή της Αθηνάς Λινού με την οποία ήρε τη στήριξή της στο πρόσωπό του. Κι αυτό γιατί μετά την επιστολή της κ. Λινού ο κ. Χουρδάκης είχε τη στήριξη επτά ανεξαρτήτων, ωστόσο υπάρχουν ακόμα επτά οι οποίοι δεν έχουν εκφραστεί. Ο Πρόεδρος της Βουλής εκκινεί εξ αρχής τη διαδικασία και με επιστολή που έστειλε στους 14 ανεξαρτήτους τους καλεί να δηλώσουν εντός τριών το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπεί στη Διάσκεψη των Προέδρων με δικαίωμα ψήφου.

Κατά τον Κανονισμό εκπρόσωπος θα οριστεί το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστολών, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας θα ακολουθήσει κλήρωση.

Αυτή την ώρα στην ομάδα των ανεξαρτήτων  βουλευτών είναι:

-οι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Κωνσταντίνος Φλώρος

-ο προερχόμενος από την Ελληνική Λύση Παύλος Σαράκης,

-η προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού,

– οι προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία Μάριος Σαλμάς και Λευτέρης Αυγενάκης

-ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μπαρχάν Μπουράν

-οι προερχόμενοι από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλης Χουρδάκης και Αρετή Παπαϊωάννου.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like