Πρώτα τα διέρρευσαν οι ίδιοι και μετά έβαλαν τα «κλάματα»! Έδωσαν τα 554 ονόματα των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που θα στελεχώσουν το Ελληνικό «FBI». Οι δημόσιες σχέσεις που κάνουν με κανάλια και εφημερίδες.


Η πιάτσα είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε. 

Το edolio5, με σχετικό ρεπορτάζ είχε αναφερθεί στην δημιουργία μιας συγκροτημένης και οργανωμένης προσπάθειας πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος, που έχει ονομαστεί Ελληνικό FBI. 
 

Φυσικά, όλα θα κριθούν στην πράξη, αφού με τα ίδια υλικά είναι αδύνατον να χτίσεις καινούριο σπίτι.

 

Παρά το γεγονός, ότι είχαμε ως συντακτική ομάδα στην διάθεση μας τα φύλλα μεταθέσεων όλων των αστυνομικών που θα στελεχώσουν την υπηρεσία αυτή, για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιήσαμε τα ονόματα τους παρά μόνο την ηγετική ομάδα. 

 
Τα φύλλα πορείας μοιράστηκαν δεξιά και αριστερά σε ομάδες του Facebook, από δυσαρεστημένους αστυνομικούς που δεν μπήκαν σε αυτή την υπηρεσία.
 

Με λίγα λόγια, «κάηκε» πριν καν ξεκινήσει το ελληνικό «FBI» αφού κάποιοι φρόντισαν να διαρρεύσουν τα ονόματα των 554 στελεχών της ΔΑΟΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος) και όλο το οργανόγραμμα!

Από τον τίτλο της νέας υπηρεσίας γίνεται κατανοητό ότι θα ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν εγκληματικές οργανώσεις, δηλαδή την μαφία.

Πλέον η μαφία γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία όλων των αστυνομικών που θα είναι οι διώκτες τους, όπως και το «τι θα ψάχνει ποιος».

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω και άλλων πληροφοριών στο Διαδίκτυο, να συγκεντρώσουν περαιτέρω στοιχεία για όλους τους αστυνομικούς της νεοσύστατης κρίσιμης υπηρεσίας.

Και οι τελευταίοι θα μπορούν να είναι εύκολος “στόχος” τους σε περίπτωση εκδικητικού ανταποδοτικού χτυπήματος ή για άλλη ύποπτη προσέγγιση.

Η διαρροή έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης σε ιστότοπο με αστυνομικές ειδήσεις και για τα τεκταινόμενα στις Αρχές Ασφαλείας με αστυνομικούς να αναρωτιούνται όχι μόνο για τον τρόπο που υπήρξε η σχετική διαρροή, πληροφόρηση και καταγραφή, αλλά και τη σχετική σκοπιμότητά τους.

 

Φυσικά αυτό αποτελεί υποκρισία αφού όλοι γνώριζαν ότι τα έγγραφα κυκλοφορούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συντάξει 5-6 έγγραφα με τις μετακινήσεις των 554 αστυνομικών σε αντίστοιχες υπηρεσίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δεκάδες υπηρεσίες, χωρίς μέριμνα διαφύλαξης δεδομένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτά τα αρχεία αναρτήθηκαν σε άτυπες διαδικτυακές ομάδες αλληλοενημέρωσης ενστόλων στο Viber και άλλες τέτοιου είδους πλατφόρμες από όπου πιθανολογείται, με προβληματικές επιλογές αστυνομικών, ότι υπήρξε η διαρροή.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του προαναφερόμενου ιστότοπου ανέφεραν ότι η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας με τα 554 ονόματα υπήρξε «εκ παραδρομής».

 
Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν ανάλογο φιάσκο είχε συμβεί με δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ που πήραν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες, και τα ονόματα τους δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ, αλλά και οι λίστες που είχαν δοθεί στην ΓΣΕΕ για να ψηφίσουν σε συνδικαλιστικές εκλογές.
 
Επιπλέον ένα γεγονός που κάποιοι πρόλαβαν στο παρά – πέντε και θα οδηγούσε στον απόλυτο εξευτελισμό την Ελληνική μυστική υπηρεσία, είναι όταν είχαν δοθεί εκατοντάδες ονόματα στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών, για να τους εκδώσουν εκπτωτική κάρτα μετακίνησης.
 
Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι πως θα πρέπει να σταματήσει η παρέλαση ανίδεων, ειδικών που που παριστάνουν τους αναλυτές αστυνομικών θεμάτων και συνδικαλιστών – πολιτευτών, που προκειμένου να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ, δίνουν γη και ύδωρ προκειμένου να έχουν θέση σε τηλεοπτικό πάνελ.
 
Ακόμα και οι εμφανίσεις της εκπροσώπου τύπου Δημογλίδου θα πρέπει να μετριαστούν,  αφού τις περισσότερες φορές αναφέρεται σε δικογραφίες που είναι σε εξέλιξη, και η παρουσία της δεν εξυπηρετεί καμία αστυνομική εικόνα.
edolio5.blogspot.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις