Ένα χτύπημα υψηλού συμβολισμού πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο, η Χεζμπολάχ, στη βόρεια ισραηλινή πόλη της Καισάρειας, χτυπώντας την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου με μη επανδρωμένο σκάφος.

Το Ισραήλ έκανε λόγω μέσω αξιωματούχου για προσπάθεια δολοφονίας του ισραηλινού πρωθυπουργού από το Ιράν.

Άργησε να σημάνει συναγερμός

Το drone έχει χτυπήσει περιμετρικά της γειτονικής κατοικίας προκαλώντας ζημιές ενώ όπως σημειώνει φαίνεται ότι ο συναγερμός άργησε να ηχήσει σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων που είπαν ότι πρώτα άκουσαν την έκρηξη και μετά τις σειρήνες.

Μάλιστα, στην εξοχική κατοικία του ο Νετανιάχου είθισται να πηγαίνει κάθε Σάββατο, που είναι αργία στο Ισραήλ, ωστόσο ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του δεν βρισκόταν σήμερα, στην περιοχή. Έτσι εκτός από υλικές ζημιές, δεν υπήρξαν θύματα.

«Τίποτα δεν θα μας σταματήσει» η απάντηση Νετανιάχου

Τη δική του απάντηση μετά την απόπειρα επίθεσης με drone στο σπίτι του στην Καισάρεια, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από τον Λίβανο, έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ, πρώην Twitter, ο ισραηλινός πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;».

«Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη»!

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι στόχος του drone ήταν το σπίτι του στην Καισάρεια. Όπως αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωση, ούτε ο Νετανιάχου ούτε η σύζυγός του, Σάρα, βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης στο σπίτι.

Συνεχή χτυπήματα από τη Χεζμπολάχ – Περισσότεροι από 50 πύραυλοι

Παράλληλα, σήμερα η Χεζμπολάχ έκανε μπαράζ επιθέσεων με drones και τουλάχιστον 50 πυραύλους με σειρήνες να ηχούν σε πολλές περιοχές του βορρά αλλά και το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με το IDF ένας πύραυλος εκτοξεύθηκε και στην περιοχή της Χάιφα από τον Λίβανο. Η ρουκέτα έπεσε σε ανοιχτή περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο ενός άντρα.

Ειδικότερα, ένας 50χρονος σκοτώθηκε από θραύσματα ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του στο Ein Hamifratz, βόρεια της Χάιφα, ενώ ένας 29χρονος άνδρας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ένας ακόμη τραυματίστηκε ελαφρά.

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ διεμήνυσε ότι «ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ δε θα σταματήσει τον “Άξονα της Αντίστασης”» και ότι «η Χαμάς θα συνεχίσει να υπάρχει».

Χθες η Χεζμπολάχ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην παλαιστινιακή Χαμάς για τον θάνατο του ηγέτη της, του Γιαχία Σινουάρ, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού».

Στην ανακοίνωσή της η λιβανέζικη, φιλοϊρανική οργάνωση, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Ισραήλ, χαιρέτισε τον Σινουάρ λέγοντας ότι «πολέμησε το αμερικανικό σχέδιο και τον σιωνιστή κατακτητή και έχυσε το αίμα του μέχρι που έγινε μάρτυρας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις