Ο χρόνος τρέχει για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς στο τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία για τις εγγραφές νέων μελών εν όψει του Συνεδρίου, το οποίο πάντως παραμένει σε εκκρεμότητα.

Μετά τα διαρκή καλέσματα που έχει απευθύνει σε μέλη και φίλους να συμμετάσχουν μαζικά στις εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να στηρίξουν στο Συνέδριο την υποψηφιότητά του ακυρώνοντας τις αποφάσεις της ΚΕ, την Τετάρτη αναμένεται να έχει συνάντηση στα νέα γραφεία στον Ταύρο με πολίτες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα odikosmassyriza.gr ως «εθελοντές» στην προεκλογική του εκστρατεία. Η συνάντηση έχει οριστεί συγκεκριμένα για το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:30 όπου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Στέφανος Κασσελάκης «θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους εθελοντές και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, όπως είχε πράξει και με τα μέλη του κόμματος στα γραφεία της Κουμουνδούρου».

Η ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην οποία προσανατολιζόταν το επιτελείο του πρώην προέδρου για την ίδια ημέρα αναβάλλεται τελικά και αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το πού θα γίνει και πότε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας παραδεχτεί ότι δεν διαθέτει μηχανισμό, επιχειρεί τώρα να στήσει μια στοιχειώδη δομή εν όψει του Συνεδρίου, αξιοποιώντας «εθελοντές» από την υφιστάμενη δομή του κόμματος (πχ τις 14 Νομαρχιακές που εμφανίζεται να ελέγχει) αλλά και από νέα μέλη.

Στο μεταξύ την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, λήγει τυπικά η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ημερομηνία μετά την οποία η πλειοψηφία έχει διαμηνύσει ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα απορριφθεί και επισήμως.

Σε κάθε περίπτωση εκκρεμούν και οι αποφάσεις για το Συνέδριο, το αν δηλαδή θα γίνει κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί ή αν θα αναβληθεί επ’ αόριστον ή για λίγες εβδομάδες.

Προς το τέλος της εβδομάδας πιθανόν να αποσαφηνιστεί η τύχη του Συνεδριου

Προς το παρόν δεν υπάρχει νεότερη εικόνα, καθώς τα στελέχη της πλειοψηφίας ζυγίζουν ακόμη τα τρία ενδεχόμενα (διεξαγωγή στην ώρα του, αναβολή ή διεξαγωγή φαστ τρακ, για μια μέρα). Το θέμα αναμένεται να κριθεί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία όποτε αυτή συνεδριάσει. Είναι πιθανό η επόμενη συνεδρίαση να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, αν και ακόμη είναι ανοιχτό.

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του Θανάση Καρτερού, συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος περίπου εμφανίστηκε να «προσχωρεί» στην γραμμή του Παύλου Πολάκη και άλλων ότι «δεν θέλω να αποκλειστεί ο Κασσελάκης, θέλω να τον νικήσω».

Συγκεκριμένα κάλεσε τα στελέχη της πλειοψηφίας να «ξανασκεφτούν» τον αποκλεισμό, για τον οποίο λέει ότι είναι «νόμιμος και ηθικός». Αφενός, υποστηρίζει «την πλειοψηφία θα την έχουν, και στο Συνέδριο και στις εκλογές». Αφετέρου, επισημαίνει ο αποκλεισμός «δεν συμβάλει στο κλίμα ψυχραιμίας που χρειάζεται σήμερα» και επιπλέον, αν το ξανασκεφτούν θα «δώσουν την ευκαιρία στον Κασσελάκη να διαπιστώσει τι σημαίνει η λαϊκή ρήση ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Με την ψήφο των μελών…».

Ορισμένοι, αναμένουν και την σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της ημερίδας του Ινστιτούτου, για να δουν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει κάποιο «σήμα», αν και οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κατατείνουν ότι θα επιλέξει να μείνει στην ουσία της πολιτικής για την οικονομία και θα μείνει μακριά από το κάδρο του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, κάποιοι παραμένουν στην σκληρή αντιμετώπιση του Στέφανου Κασσελάκη, ειδικά καθώς εδραιώνεται η πεποίθηση ότι έχει διαλυτικά σχέδια για τον ΣΥΡΙΖΑ, με απώτερο στόχο να δημιουργήσει δικό του κόμμα, αφού το αρχικό πλάνο να μετατρέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δικό του προσωποπαγές κόμμα «δεν βγήκε».

Θεωρούν δε ότι η διάσπαση είναι προ των πυλών και θα επέλθει είτε με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, πριν τις κάλπες (αν ποτέ φτάσει εκεί η διαδικασία). Στην περίπτωση που επιλεγεί η αναβολή του Συνεδρίου, θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει άλλη επιλογή – καθώς δεν έχει κανένα αξίωμα ή ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ – από το να αποχωρήσει και να φτιάξει το δικό του κόμμα. Αν πάλι το συνέδριο γίνει και τεθεί θέμα έγκρισης της υποψηφιότητάς του εκεί εκτιμάται ότι τα πράγματα θα αγριέψουν, καθώς στελέχη της πλειοψηφίας εμφανίζονται αποφασισμένα να περιφρουρήσουν την απόφαση της ΚΕ, σύμφωνα με την οποία όπως λένε, το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν μπορεί να τεθεί εκ νέου στο συνέδριο.

Οι εκστρατείες των υποψηφίων

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έχει εντείνει τις τελευταίες μέρες τις προεκλογικές του εμφανίσεις, δεν παραλείπει να αφήνει σκληρές αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Μία μέρα μετά την αναφορά του ότι «το διακύβευμα δεν είναι το πρόσωπο του προέδρου αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ», χθες επανήλθε σημειώνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «θυματοποιείται για να αναδειχθεί προσωπικά, ενώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, ο Σ. Φάμελλος, θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Αττικής. Στις 10:00 θα έχει συνάντηση με την περιφερειακή παράταξη «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης». Στις 11:00 θα επισκεφθεί τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Το απόγευμα θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα, «Αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» στον Πειραιά.

Ο Παύλος Πολάκης, μετά τις περιοδείες στην Πελοπόννησο, πραγματοποιεί συγκέντρωση και ομιλία στο Δημαρχείο Περιστερίου την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

Ο Νικόλας Φαραντούρης παρουσίασε χθες τις θέσεις του για την πάταξη των καρτέλ στη χώρα, ως μέρος των 10 αξόνων για την οικονομία και την κοινωνία. Πρότεινε ειδικότερα, συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων για τον έλεγχο των καρτέλ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπως η ΡΑΕ και ΕΕΤΤ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις