Ένα ασύλληπτο σκηνικό εκτυλίσσεται στην Άγκυρα στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην περιοχή Καχραμανκαζάν της Άγκυρας, όπου σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες.

Στην επίθεση σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις ένοπλοι. Σε ανάρτησή του στο Χ ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προσθέτει ότι εξουδετερώθηκαν δύο τρομοκράτες.

«Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στο Καχραμάνκαζαν της Άγκυρας. Δυστυχώς στην επίθεση είχαμε 3 μάρτυρες και 14 τραυματίες. Είθε ο Θεός να ελεήσει τους μάρτυρες μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια επίθεση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κανάλι NTV δήλωσε ότι ομάδα δραστών έφτασε σε μια είσοδο του συγκροτήματος μέσα σε ένα ταξί κατά τη διάρκεια αλλαγής του προσωπικού ασφαλείας. Τουλάχιστον δύο επιτιθέμενοι ένας άνδρας και μία γυναίκα κατάφεραν να εισέλθουν στο συγκρότημα, ενώ ένας άλλος φαίνεται να ανοίγει πυρ.

Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται η στιγμή που τρομοκράτες εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις, στις οποίες απασχολούνται 15.000 άτομα, κι ανοίγουν πυρ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτα ακούστηκε έκρηξη στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που βρίσκεται στο προάστιο Καχραμάνκαζάν της Άγκυρας. Στη συνέχεια, ακούστηκαν πυροβολισμοί και δόθηκε εντολή στο προσωπικό να κατευθυνθεί στα καταφύγια, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το NTV, οι πυροβολισμοί «έπεφταν βροχή», ενώ κάποιοι από το προσωπικό του συγκροτήματος ενδέχεται να έχουν κρατηθεί όμηροι, καθώς οι δύο ένοπλοι μπορεί να είναι ακόμα εντός του κτιρίου.

Μάλιστα υπάρχουν πλάνα από την έκρηξη, η οποία πιθανότατα έγινε στο ταξί ή σε κάποιο αυτοκίνητο έξω από την είσοδο των κεντρικών γραφείων της TUSAS, με πυροδότηση βόμβας. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν υπήρξε κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας.

Βίντεο με την έκρηξη στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία της Τουρκίας:

Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις