Να του τα δώσει από τους λογαριασμούς της!

Μπορεί η Αλβανία να έχει διδακτορικό στη διαφθορά και στο εμπόριο ναρκωτικών, όμως οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κόπτονται να την βάλουν στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφτηκε πρώτη φορά, μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τα Τίρανα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Η οποία μάλιστα δεσμεύτηκε ότι η διεύρυνση της ΕΕ και η υποστήριξη της  Αλβανίας στην πορεία ένταξής της θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες κατά τη διάρκεια της νέας της θητείας!

Η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Αλβανία θα λάβει σημαντικά κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η διεύρυνση θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα και στην επόμενη θητεία μου. Έχουμε στη διάθεσή μας όλους τους μηχανισμούς, όμως απαιτείται καλή δουλειά. Εσείς και η ομάδα σας έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά με την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Τώρα θα ξεκινήσουμε με μια προκαταβολή 64 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ συνολικά η Αλβανία θα λάβει πάνω από 920 εκατομμύρια ευρώ από το σχέδιο ανάπτυξης».

Στη συνέντευξη Τύπου με τον Ράμα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως η ένταξη στην ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο και την εργασία κάθε χώρας, επισημαίνοντας δε ότι η Αλβανία έχει σημειώσει γρήγορη πρόοδο.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις