Επίθεση Μ.Σαλμά σε Κ.Μητσοτάκη: «Είσαι ο πρωθυπουργός των λίγων»

205

«Το ένα τέταρτο των πρατηρίων καυσίμων κλέβει τον κόσμο και δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό»

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάριος Σαλμάς, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων στα πρατήρια της Αττικής, ο οποίος είναι τουλάχιστον ανεπαρκής και χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό των λίγων»

Σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο προσφάτως διαγραμμένος από τη ΝΔ βουλευτής, κατήγγειλε πως στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την έξαρση που εμφανίζει το φαινόμενο του λαθρεμπορίου καυσίμων και άφησε αιχμές πως καρατομήθηκε για το λόγο αυτό.

«Οι έλεγχοι που κάνετε είναι αναποτελεσματικοί. Ήσασταν κ. Παπαδημήτριου στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις ευρωεκλογές που είπα στον πρωθυπουργό ότι δεν καταλαβαίνετε πως οι αλυσίδες βενζινάδικων κλέβουν τον κόσμο;», είπε.

Επίσης πρόσθεσε με νόημα: «Ήρθε ο πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης να με ρωτήσει τι εννοείς Μάριε; Θιχτήκατε κιόλας και επειδή έκανα την ερώτηση είμαι ξένο σώμα για τη ΝΔ».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός για τους λίγους…» λέει ο Σαλμάς

Από την πλευρά της υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάνη Παπαδημήτριου, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας αλλά αρκέστηκε να παραθέσει στοιχεία ελέγχουν που έχουν γίνει από τους αρμόδιους μηχανισμούς προκειμένου να αποδείξει πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Αυτό που έκανε ωστόσο είναι να αμφισβητήσει ακόμα και τη μεθοδολογία της έρευνας του ΕΜΠ που μιλά για παραβάσεις του 27% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν- και πάνω στην οποία βασίστηκε η ερώτηση.

«Η Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με θεσμούς, η έρευνα που αναφέρεστε θα μπορούσε να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία και να τεθεί υπόψη σε θεσμικό επίπεδο.

Η έρευνα αυτή όμως δεν απεστάλη ποτέ στα αρμόδια υπουργεία με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να λάβουμε γνώση, πότε, πως έγινε, ούτε αν η μεθοδολογία ελέγχου πληρούν τις απαιτήσεις αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων», είπε.

«Το ΕΜΠ δεν είναι Ανεξάρτητη Αρχή για να ορίζετε εσείς τους προέδρους του.

Το αμφισβητείτε; Σας είπε ότι 1/4 πρατήρια κλέβουν το κόσμο για ποιους χιλιάδες ελέγχους μου λέτε εσείς τώρα;

Εν γνώση σας συντελείτε η τεράστια κλοπή των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός για τους λίγους, δημιουργούνται ολιγαρχίες και ολιγοπώλια που απομυζούν τους πολλούς», απάντησε ο κ. Σαλμάς.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like