Τα «αλμυρά» self test και η… φόρα του υπουργείου.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα το υπουργείο Υγείας αφού διευκρινίζει ότι «έχει υιοθετήσει την χρήση τεστ FIT και FOB, όπως συνιστούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί (CDC, WHO)» σπεύδει να διαχωρίσει τα… αλμυρά τεστ από την φθηνή παραδοσιακή εξέταση «Mayer κοπράνων» που γίνεται στα Μικρολογικά Εργαστήρια και για την οποία ο ΕΟΠΥ δίνει μόλις 07€ έναντι των 7€ που πληρώνει τα τεστ !

Μάλιστα το υπουργείο παίρνει …φόρα και ισχυρίζεται ότι «η Mayer κοπράνων» δεν είναι ειδική για την ανίχνευση ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης, ενώ η χρήση της «θα οδηγούσε σε περισσότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα».

  • Τότε βρε παγαπόντηδες γιατί πάνω στη συσκευασία των τεστ FOB αναγράφεται «Mayer κοπράνων» ; Ότι δηλαδή το τεστ στηρίζεται στην παραδοσιακή μέθοδο Mayer κοπράνων !
  • Μήπως εσείς τα ξεφτέρια του υπουργείου Υγείας έχετε εφεύρει άλλη μέθοδο, πέραν της «Mayer κοπράνων» και την κρατάτε μυστική από τους Μικροβιολόγους που είναι η δουλειά τους ;

Εξηγείστε λοιπόν στους Ευρωπαίους φορολογούμενους (αποσπάσατε 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) γιατί το τέστ για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου στην Ελλάδα τον πληρώνουν έξι φορές πάνω απο την εξέταση Mayer κοπράνων που είναι ακριβώς το ίδιο όπως άλλωστε αναγράφεται στις συσκευασίες του εμπορίου.-

Δ. Β.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις