Λευκός Οίκος: «Νόμιμος στόχος οι βορειοκορεατικές δυνάμεις εάν επιτεθούν στην Ουκρανία – Θα υπάρξουν νεκροί και τραυματίες»

527

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν

Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις θα είναι νόμιμος στόχος εάν εμπλακούν στις μάχες κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν για τις ΗΠΑ ο στόχος αυτός θα μπορεί να πληγεί μόνο στην Ουκρανία ή και εάν βρίσκεται σε ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βόρεια Κορέα θα στείλει σύντομα μια δεύτερη δύναμη στρατευμάτων στη Ρωσία, που σύμφωνα με τους Αμερικανούς θα είναι πλέον «πιθανοί στόχοι», εάν επιτεθούν στην Ουκρανία.

Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι η πρώτη δύναμη των 1.500 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας εκπαιδεύονται ήδη στη ρωσική Άπω Ανατολή. Συνολικά αναμένονται περίπου 10.000 στρατιώτες

Από τον περασμένο Αύγουστο, η Πιονγκγιάνγκ έχει στείλει περίπου 8 εκατομμύρια οβίδες στη Ρωσία. Η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαρματικά συστήματα κατασκευής Βόρειας Κορέας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε:

«Εάν τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας αναπτυχθούν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, θα είναι νόμιμοι στόχοι. Τα ουκρανικά στρατεύματα θα αμυνθούν κατά των βορειοκορεατικών στρατευμάτων με τον ίδιο τρόπο που αμύνονται έναντι των ρωσικών στρατευμάτων.», είπε ο Κίρμπι για να συμπληρώσει:

«Το ενδεχόμενο να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας είναι εξαιρετικά υψηλό».

 

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι δήλωσε επικαλούμενος αναφορές των υπηρεσιών Πληροφοριών, ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει επιπλέον Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης, ξεκινώντας από τις 27-28 Οκτωβρίου.

«Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών Πληροφοριών, στις 27-28 Οκτωβρίου, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα βορειοκορεατικά στρατεύματα σε ζώνες μάχης», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram αφού έλαβε αναφορές από τον ανώτατο διοικητή του.

Αυτό σημαίνει ότι είτε οι ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες για την εμπλοκή των Βορειοκορεατών είτε ότι ο Ζελένσκι διασπείρει ψευδή νέα για την εμπλοκή τους.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like