Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, πραγματοποίησε έντονη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Βόλο, όπου νωρίτερα είχε συναντήσεις με αγροτοσυνδικαλιστές και αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Ο κ. Βελόπουλος έφερε στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές κοινότητες, αναφερόμενος στις συνέπειες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, την πανώλη των αιγοπροβάτων και την ευλογιά των προβάτων. Έκανε λόγο για άνιση διανομή των αποζημιώσεων, που, όπως υποστήριξε, βασίζεται σε πολιτικά κριτήρια και εξυπηρετεί ψηφοθηρικούς στόχους. «Το παρακράτος του Κολωνακίου λέει ψέματα για τις αποζημιώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές για έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία στήριξης των πληγέντων παραγωγών.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές σε τομείς όπως η παραγωγή κάστανου, με αναφορές για μεροληπτική κατανομή των αποζημιώσεων ανάλογα με πολιτικές προτιμήσεις. Χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι τα σοβαρά προβλήματα με τις καλλιέργειες σε περιοχές όπως το Πήλιο παραμένουν άλυτα, επισημαίνοντας ότι η αδιαφορία των υπευθύνων έχει αφήσει τους παραγωγούς χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια.

Όσον αφορά την ευλογιά των προβάτων, ο κ. Βελόπουλος επέκρινε τη στρατηγική διαχείρισης της νόσου και προειδοποίησε ότι οι ενδεχόμενοι εμβολιασμοί μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις εξαγωγές προϊόντων όπως η φέτα. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μελισσοκομία, καλώντας τους τοπικούς άρχοντες να δώσουν προτεραιότητα στα προβλήματα των πολιτών αντί να ευνοούν κομματικούς προσανατολισμούς.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε σαφή την αντίθεσή του στις υπάρχουσες πολιτικές γύρω από την αγροτική ανάπτυξη, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί θα έπρεπε να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτείας.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις