Ο ελληνοτουρκικός “πόλεμος” των NAVTEX παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, μετά την νέα έκδοση τουρκικής NAVTEX κοντά στη Λέσβο από σήμερα, 9 Οκτωβρίου, ως την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Η έκδοση της NAVTEX συμπληρώθηκε με την γνώριμη τουρκική “καταγγελία” περί ελληνικής “παραβίασης” της συνθήκης της Λωζάνης, αναφορικά με την “μη αποστρατιωτικοποίηση” της Λέσβου.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κοινοποίηση της NAVTEX έγινε από τα τουρκικά μέσα, μεταξύ των οποίων Sabah, Ahaber και Μilliyet, καθώς οι σελίδες των ωκεανογραφικών υπηρεσιών της Τουρκίας, σε Σμύρνη και Αττάλεια, παρέμεναν πεσμένες για πάνω από μισή ώρα.

Την Πέμπτη η Τουρκία είχε εκδώσει άλλη NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου, Ψαρών, Εύβοιας και Χίου από τις 26 ως και τις 28 Οκτωβρίου, μέρα ελληνικής εθνικής επετείου. Κληθείς να τη σχολιάσει, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Πίτερ Στάνο, προειδοποίησε ότι “τα κράτη-μέλη παρακολουθούν, αξιολογούν και θα λάβουν κατάλληλες αποφάσεις” έναντι της Άγκυρας.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις