Τα κενά που προκαλούνται στην αγορά της χώρας του Κόλπου είναι μεγάλη ευκαιρία να τα καλύψει η Ελλάδα

Προ εβδομάδος, η Σαουδική Αραβία κήρυξε άτυπο εμπάργκο εισαγωγών στα τουρκικά προϊόντα. Τα κενά που προκαλούνται στην αγορά της χώρας του Κόλπου είναι μεγάλη ευκαιρία να τα καλύψει η Ελλάδα.

Γι’ αυτό, όπως επισημαίνουν επιχειρηματίες, γνώστες της σαουδαραβικής αγοράς, απαιτείται η κινητοποίηση της ελληνικής Διπλωματίας, και ειδικά της Οικονομικής Διπλωματίας, η οποία, σε συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα, πρέπει να εργαστεί εντατικά για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ιδιαίτερα, δε, σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων στην χώρα μας, το περαιτέρω άνοιγμα της σαουδαραβικής αγοράς στα ελληνικά προϊόντα θεωρείται ως σημαντική ένεση.

Να σημειωθεί πως οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ανέκαθεν ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο, ενώ πλειάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και εργαζομένων δραστηριοποιείται στην χώρα του Κόλπου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Σαουδική Αραβία κήρυξε άτυπο εμπάργκο τουρκικών προϊόντων. Κάτι που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της κλιμάκωσης της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά το δημοσίευμα, έχουν πληγεί, μεταξύ άλλων, εταιρείες ειδών ένδυσης. Ο επικεφαλής της Ένωσης Εξαγωγέων Ενδυμάτων της Κωνσταντινούπολης (IHKIB) ανέφερε ότι έχουν επηρεαστεί όλες οι εταιρείες που παράγουν στην Τουρκία και εξάγουν στη Σαουδική Αραβία.

«Μιλάμε για όλες τις διεθνείς εταιρείες που έχουν καταστήματα στη Σαουδική Αραβία, αλλά έχουν την παραγωγή τους στην Τουρκία”, είπε o ίδιος στους FT.

Οι σαουδαραβικές Αρχές, βέβαια, υποστηρίζουν, ότι “δεν έχουν επιβάλει κανέναν περιορισμό στα τουρκικά προϊόντα”. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ριάντ έκανε λόγο για μποϊκοτάζ έναντι “κάθε τουρκικού”.

lawadorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις