Συνεχίζονται οι έρευνες σε όλη την Ελλάδα. 18 συλλήψεις μέχρι τώρα και 500.000 τα μετρητά που βρέθηκαν σε σπίτια και γραφεία. «Οι συλλήψεις θα ξεπεράσουν τις 23» είπε στο «Ε5» ερευνητής της υπόθεσης. Τι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής
Δεκαοκτώ άτομα έχουν ήδη συλληφθεί για το πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε συστηματικά το Δημόσιο, αποσπώντας εκατομμύρια ευρώ μέσω εικονικών τιμολογίων και επιστροφών φόρου.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού, Άρης Ηλιάδης, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ενώ στο μικροσκόπιο μπαίνουν και εταιρείες συμφερόντων του παρουσιαστή Νίκου Κοκλώνη, καθώς έχουν εντοπιστεί πέντε ύποπτα τιμολόγια αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα, με τις συλλήψεις να έχουν ήδη φτάσει τις 18, ενώ έχουν κατασχεθεί 500.000 ευρώ σε μετρητά μέσα σε σπίτια και γραφεία. «Οι συλλήψεις θα ξεπεράσουν τις 23», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Ε5» ερευνητής της υπόθεσης.
Την ίδια ώρα, ο παρουσιαστής δίνει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση. Σημειώνεται ότι τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις έρευνες, η δράση των μελών του ήταν καλά οργανωμένη: εξέδιδαν «μαϊμού» τιμολόγια και δημιουργούσαν εικονικές συναλλαγές, ώστε να εμφανίζονται δαπάνες που δεν υπήρχαν. Με τα πλαστά αυτά παραστατικά προχωρούσαν σε αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, αποσπώντας τεράστια ποσά που δεν δικαιούνταν.
Ο 52χρονος πρόεδρος ομάδας των δυτικών προαστίων της Αττικής, «Αχαρναϊκός», Άρης Ηλιάδης φέρεται από τις αστυνομικές αρχές ως ο «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν το ελληνικό δημόσιο φτιάχνοντας δεκάδες εικονικές εταιρείες, εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια, για να καρπώνονται τον ΦΠΑ και την επιστροφή φόρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα στελέχη της Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της ΕΛΑΣ έχουν προχωρήσει σε δεκαοκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων του φερόμενου ως αρχηγού, αλλά και λογιστών, οι οποίοι ήταν εκείνοι που στήριζαν το κύκλωμα των απατεώνων.
Στη δικογραφία, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο «Ε5», είναι και το όνομα του γνωστού παρουσιαστή – ιδιοκτήτη εταιρείας παραγωγής, Νίκου Κοκλώνη καθώς έχουν βρεθεί κάποιες επαφές του με μέλη του κυκλώματος, αλλά και τουλάχιστον 5 εικονικά τιμολόγια που έχει πάρει η εταιρεία του δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν γνώριζε για την εικονικότητα των τιμολογίων ή αν η εταιρεία είναι η γνωστή Barkingwell Media.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είναι υπό ανακριτική διερεύνηση για σοβαρά κακουργήματα!
Μέχρι τώρα οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει 500.000 ευρώ, αλλά οι έρευνές τους στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων συνεχίζονται.

Τι ισχυρίζεται ο Κοκλώνης
«Καμία σχέση δεν έχει η εταιρεία μου ή εγώ προσωπικά, με κανένα εικονικό τιμολόγιο, κανένα πρόβλημα φορολογικό, και καμία συμμετοχή σε οτιδήποτε παράνομο. Μας έχουν ελέγξει ένα εκατομμύριο φορές και είμαστε εδώ να μας ελέγξουν άλλο ένα εκατομμύριο, είναι όλα μια χαρά, και θα είναι. Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι μια εταιρεία συμφερόντων μου έλαβε τιμολόγιο εικονικό, δηλαδή ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ό,τι τιμολόγιο έχουν λάβει οι εταιρείες μας, επειδή για εμάς υπογράφουν και ορκωτοί λογιστές, είναι όλα κανονικές συναλλαγές, και αποδεικνύεται σε όποιον θέλει, και όποτε θέλει. Άλλωστε, έχουν περάσει τόσοι έλεγχοι από εμάς, που φαίνεται. Τώρα, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα με αυτό το κύκλωμα που αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης, δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουμε εμείς, και κυρίως εγώ με όλους αυτούς. Η μόνη σχέση που υπάρχει με τον κύριο Ηλιάδη, και εμάς δεν είναι καν απευθείας, είναι με μια εταιρεία που μας έκανε κατασκευές για το σπίτι όπου έγινε το Fame Story και το TV Queen. Δηλαδή κατασκευές, τίποτε άλλο. Τοίχοι, καλώδια, τα οποία αποδεικνύονται, και είναι ακόμα εκεί, στον δεύτερο όροφο του γραφείου μας».
edolio5.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































