«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κινηθεί άμεσα», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν ελληνόκτητα πλοία από drones στη Μαύρη Θάλασσα.

Εκνευρισμός υπάρχει στις τάξεις των εφοπλιστών για τη χλιαρή αντίδραση της κυβέρνησης στα πλήγματα που δέχθηκαν ελληνόκτητα πλοία από drones στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς ούτε τις κυρώσεις παραβίαζαν, ούτε κάποιο παράνομο φορτίο μετέφεραν.

«Αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών πλοίων, ελληνικών συμφερόντων», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, προσθέτοντας: «Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για το περιβάλλον».

«Το θέμα θα το θέσει ο υπουργός Εξωτερικών στους Ευρωπαίους εταίρους του», υπογράμμισε ακόμα και από εκείνο ακριβώς το σημείο το «έπιασε» η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Μελίνα Τραυλού, η οποία σε μακροσκελή δήλωσή της εξαπέλυσε τα «πυρά» της για τα όσα συμβαίνουν χωρίς αντίδραση.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κινηθεί άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά. Να προστατεύσει τη ναυτιλία της, τους ανθρώπους της και τον στρατηγικό ρόλο που αυτή διαδραματίζει για την ευημερία της Ευρώπης και των πολιτών της.

Να καταστήσει σαφές ότι καμία επίθεση σε εμπορικά πλοία δεν είναι αποδεκτή και καμία απειλή κατά των ναυτικών δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες. Η ναυτιλία ενώνει τον κόσμο και κανένα γεωπολιτικό επιχείρημα δεν μπορεί να δικαιολογεί τη στοχοποίησή της», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μελίνα Τραυλού.

Α.Ο.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις